Langsigtede virkninger af Hepatitis C

03/01/2011 by admin

Flere typer af hepatitis virus betragtes hepatitis C som en af de mest alvorlige. Der er ingen vaccine mod hepatitis C. Det kan føre til langsigtede sundhedsmæssige problemer som leverkræft, skrumpelever og leversvigt. Cirka 8.000 til 10.000 mennesker dør af hepatitis C relateret leverproblemer hvert år. Det kan være spredt gennem seksuel kontakt, kroppen piercinger og tatoveringer, men er oftest spredes gennem brug af ulovlige stoffer, Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse.

Hvad er Hepatitis C?

Hepatitis betyder leverbetændelse. Årsager kan indeholde bakterielle og virale infektioner, tunge alkoholforbrug, toksiner, visse lægemidler og visse sygdomme. Hepatitis er også en betegnelse for en bred vifte af virusinfektioner, der påvirker leveren. Ifølge CDC er hepatitis A, hepatitis B og hepatitis C de mest almindelige typer fundet i USA

Hepatitis C er en smitsom sygdom, der skyldes infektion af leveren med hepatitis C virus. Det er normalt spredes, når en inficeret persons blod ind i blodbanen af en person, der ikke er smittet. Sygdommen havde været spredt gennem organtransplantationer og blodtransfusioner før 1992. Siden da har stofmisbrugere deling af nåle og andre injektion udstyr forårsaget de fleste hepatitis C infektioner, Ifølge CDC.

Typer af Hepatitis C

CDC beskriver to typer af hepatitis C: akut og kronisk.

Akut hepatitis C er den kortsigtede sygdom forekommer senest seks måneder efter en virusinfektion. De fleste mennesker smittet med hepatitis C virus vil ikke udvikle symptomer inden for denne periode. For ca. 20 til 30 procent af smittede mennesker, symptomer kan opstå i de akutte faser af hepatitis C-infektion og kan omfatte træthed, feber, appetitløshed, kvalme, ledsmerter, muskelsmerter og ømhed omkring leveren.

De fleste tilfælde (75-85 procent) af akut hepatitis C vil føre til kronisk hepatitis C. Mayo Clinic bemærker, at de fleste patienter ikke vil vide, de har sygdommen, indtil det har nået de kronisk stadier. Mange finder ikke ud i årtier, indtil leverskader vises i medicinsk rutineprøver. Problemer forbundet med kronisk hepatitis C omfatter skrumpelever, leverkræft og død, ifølge Mayo Clinic.

Langsigtede virkninger af kronisk HCV infektioner

CDC har nedbrudt de langsigtede virkninger af kronisk hepatitis C i symptomer oplevet pr. 100 personer med sygdommen: et til fem dør af leverkræft eller cirrose; fem-20 vil udvikle cirrose inden for 30 år. 60 til 70 vil udvikle kronisk leversygdom.

Behandling

Nogle mennesker (ca. 15 til 25 procent) smittet med hepatitis C vil ikke brug for behandling.

Dem, der har været diagnosticeret underkastes rutinemæssigt lever undersøgelser. Læger vil ofte anbefale vaccination mod hepatitis A og hepatitis B til at forhindre yderligere komplikationer.

Antiviral medicin, herunder interferon og ribavirin, har vist sig at fjerne virus fra kroppen, men de kan også forårsage alvorlige bivirkninger.

Alvorligt beskadiget lever kan erstattes af transplantation, men proceduren er ikke en kur. Infektionen som regel vender tilbage efter en transplantation.

Forebyggelse

Vacciner er at forhindre hepatitis A og hepatitis B, men ikke hepatitis C. Mayo Clinic foreslår følgende ændringer i livsstil kan hjælpe med at forhindre udbredelsen af hepatitis C til dem i fare: ikke bruge ulovlig narkotika, praksis sikker sex og være yderst forsigtige, før og under kroppen piercinger og tatoveringer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com