Hvor hurtigt kan Hepatitis C opdages?

05/25/2012 by admin

Hepatitis C

Hepatitis C er en sygdom, der resulterer i betændelse i og skader på din leveren. Hepatitis kan forårsage højere blodtryk og på langt sigt fører til ardannelse i leveren, også kendt som skrumpelever. Det er oftest denne leverskader eller leverskader i forening med andre leveren betingelser, der gør hepatitis C en morder. Men det er ikke ualmindeligt for folk, der har pådraget sig sygdommen for at være helt uvidende om, at de har det i årevis, da der er få tegn eller symptomer end leveren hævelse, som er vanskelig at opdage.

Kroniske og akutte

Hepatitis C kan forekomme i to former: akut og kronisk. Akut hepatitis refererer til en person, der har sygdommen for en til to måneder, og derefter hendes immunsystemet ødelægger tilstand som enhver anden viral infektion. I dette tilfælde er der en meget lille mængde af leverskader og lidt aktivitet på alle i immunsystemet, den vigtigste kilde til oplysninger om, hvilke sygdomme er til stede.

Kronisk hepatitis, på den anden side er en langsigtet tilstand, ofte varig resten af en persons liv. Det kan være progressiv, hvilket resulterer i store skader på leveren; eller nonprogressive, som vil gøre lidt samlede skader. Akut hepatitis kan blive kronisk hepatitis, men det gør ikke altid.

Test

Tests rettet mod personer, der mistænkes for at have hepatitis, eller der kan have været udsat for det, som disse testes for kønssygdomme, stiknarkomaner, og mennesker, der viser leverproblemer, blandt andre. En test kan afsløre hepatitis C, så snart dit immunsystem begynder at skabe antistoffer. Dog fordi patienterne sjældent vise nogen symptomer, er ikke denne betingelse fundet i selv en brøkdel af de mennesker, der har det.

Generelt tager det hvor som helst fra en uge til flere måneder for din krop til at producere antistoffer. Antages det, at din krop begynder at producere hepatitis C antistoffer senest en uge efter infektion, og du tager en blodprøve, er den tidligste sygdommen vil blive opdaget et gennemsnit af tre uger, herunder den tid, det tager for testen.

En anden metode, kaldet men mere ekstreme, er at tage en lille brøkdel af patientens leveren, en leverbiopsi. Leveren--hovedområdet påvirket af hepatitis C--er mere pålidelig end en blodprøve, men den testtid er længere. Herunder kirurgi, planlægning og test, resultaterne kan tage alt fra tre uger til mere end en måned.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com