Hvordan udføres en nyfødt spædbarn høreprøve?

06/24/2012 by admin

Hvordan udføres en nyfødt spædbarn høreprøve?

Ifølge Medicine Net er høretab den mest almindelige forstyrrelse ved fødslen. Derfor har alle stater, screening procedurer for nyfødte spædbørn. Hurtigere høretab registreres, større chance et barn har på demonstrere stærk tale, sprog og kognitive evner.

Auditive hjernestammen svar (ABR)

Under ABR tests, er elektroder placeret på et spædbarn hoved. Forskellige lyde der afspilles ved spædbarn gennem små øretelefoner. Hjerne bølge aktivitet registreres med elektroderne. Ifølge den officielle hjemmeside for foreningen American tale-sprog-høring den "ABR kan afsløre skader på cochlea, hørenerven og den auditive veje i stilken af hjernen."

Otoakustiske emissioner (OAE)

OAE-testen er udført med en sonde, der indeholder en mikrofon og højttaler, der er placeret i et spædbarn øre. Lyde der genereres gennem højttaleren, at sende en elektrisk stimulans til hjernestammen. Et spædbarn med normal hørelse vil producere en otoakustiske emissioner, der er optaget med mikrofon og vist visuelt på en computerskærm.

Fordele og ulemper

Selvom OAE-testen er mere omkostningseffektive, kan falsk-positive sats være højere end ABR I mange tilfælde er spædbørn, der ikke kan passere en OAE-test derefter givet en ABR test for komplette resultater.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com