Risici & komplikationer af gastrisk Bypass-operation

08/23/2010 by admin

Fede mennesker, der har en BMI (body mass index) på 40 eller derover og har brug at tabe mindst 100 pounds kan være kandidater til gastrisk bypass operation. Dette er en kirurgisk procedure, hvor maven er gjort mindre, så det ikke kan holde en stor volumen af mad. Denne kaloriefattige nedsættelse resulterer i vægttab. Som med enhver invasive operation er der risici og potentielle komplikationer.

Vitaminmangel

Jern, vitamin B-12 og calcium er til stede i de fødevarer, vi spiser og en krop har brug for dem til at forblive raske. Fordi fødeindtagelse reduceres efter gastrisk bypass operation, er vitaminer forbruges også reduceret. Af denne grund anbefales kosttilskud til at opfylde minimum dagpenge. Fedtopløselige vitaminer som A, D og E ikke kan være godt absorberet enten og vand spredt former af disse vitaminer kan skal tages.

Gastritis og halsbrand

Gastritis er en betændelse i slimhinden i maven og kan forekomme i dem, der har haft vægttab kirurgi på grund af genopbygningen af fordøjelseskanalen. Halsbrand er en smertefuld brændende fornemmelse i spiserøret og er så navngivet, fordi ubehag kan mærkes under brystbenet. Smerten ofte stiger i brystet og kan udstråle til nakke, hals eller kæbe. Disse behandles med antacida og hvis perniciøs anæmi er også præsentere, B-12 injektioner.

Dumping syndrom

Efter kirurgi, sukkerholdige fødevarer bevæger sig for hurtigt gennem tyndtarmen. En person vil bryde ind i en kold sved, føle sig oppustet, svag og svimmel. Denne ubehagelige følelsen kan vare i 30 til 45 minutter og diarré kan følge.

Galdesten

Galdesten kan forekomme som reaktion på hurtigt vægttab. I første omgang, er stenene asymptomatiske. Hvis de forbliver så ingen behandling er nødvendig. Når de vokser til større end 8 millimeter, kan de forårsage ekstrem smerte i maveregionen. Angreb opstår ofte efter en fede måltid og for det meste sker om natten. Medicin kan tages til at opløse sten, hvis de forårsager ubehag.

Blodpropper

Lejlighedsvis forekomme blodpropper i benene på patienter. Læger opfordrer patienterne til at flytte så hurtigt som muligt efter operationen. Blodfortyndende medicin er normalt gives og kompressionsstrømper rådes. Walking snart efter kirurgi er også vigtigt, som det er efter enhver form for kirurgi.

Lækage

En lille procentdel af patienterne opleve lækage af fødevarer fra maven ind i bughulen. Dette er en alvorlig komplikation, så patienter er begrænset til en vand kun kost, indtil det er klart der er ingen lækage. Patienten bliver nødt til at vende tilbage til operationsstuen, hvis en lækage er til stede.

Andre komplikationer

Mindre almindelige komplikationer kan også forekomme, herunder fordelingen af maven pose, infektioner og vejrtrækning (respirationssvigt).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com