Kemi projekter på mad forfalskning

08/02/2012 by admin

Kemi projekter på mad forfalskning

Mad forfalskning opstår, når udenlandske agenter forurene fødevarer. Sådan kontaminering kan ske på flere måder, herunder producenter at sætte i tilsætningsstoffer eller maden kommer i kontakt med bakterier eller virus. Uanset årsagen, kan forfalsket mad være skadelige eller endda dødbringende for forbrugerne. På grund af dette er designe kemi projekter for de studerende at teste fødevarer for forfalskning en fantastisk måde at øge bevidstheden om typerne af forurening, der kan være til stede i de fødevarer, de spiser.

Smør forurening

Ren smør er lavet med mælkefedt. Margarine, men er lavet med vegetabilske fedtstoffer. På grund af omkostningsforskellene, er margarine undertiden smør tilsættes. En simpel test kan identificere hvis smør er forurenet med vegetabilske fedtstoffer. Tilføje en lille mængde saltsyre til en lige mængde smør smeltes i et reagensglas. Derefter tilsættes en knivspids salt og blandes grundigt. Efter omkring et minut, hvis en rødmosset røde farve vises i den nederste del af prøverøret, det er en indikation, vegetabilske smør er til stede.

Bakterier i mælk

Bakterier kan finde vej til mejeriprodukter fra en række kilder, og disse bakterier kan være farligt. For at teste for bakterier forureninger, fyld et reagensglas med en blanding af 0,5 gram bromthymolblåt blå og 1 liter destilleret vand. Bromthymolblåt blue er et pH indikator, der skifter farve under overværelse af kuldioxid. Tilføje en lille mængde af en mejeriprodukter som mælk, yoghurt eller smør til reagensglas. Prop Reagensglasset og lad det stå natten over. Hvis bakterier er til stede, flytte den blå farve mod grøn og gul, som bakterierne indånder og frigive kuldioxid ind i røret.

Renheden af honning

Mens honning er naturligt sød, nogle producenter kan tilsættes sukker eller cane syrup at øge smag og lavere produktionsomkostninger. En enkel måde at teste renheden af honning er at tilføje 1 gram stivelse (såsom kartoffelstivelse) og et tilsvarende beløb af jodopløsning til en honning og vand blanding. Når blandingen er opvarmet, indikerer en ændring i farve, især til en nuance af blå, tilstedeværelsen af en fremmed stof som sukker. Ren honning vil ikke undergår en farveændring.

Forurenet sukker

Sukker kan også indeholde forfalsket partikler som kridt magt, at øge vægten af produktet, tillader producenter at sælge flere produkt på en lavere kvalitet. For at teste for sådanne adulterations, tilsæt sukker og vand til et reagensglas og rør. Sukker bør opløses fuldstændigt, så tilstedeværelsen af partikler i vandet ville indikere en form for forurening. For at kontrollere, især om kridt pulver, skal du tilføje en dråbe af saltsyre til sukker. Hvis sukkeret effervesces (dvs. bobler eller hvæser), der angiver der er kridt pulver til stede i prøven.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com