Trinvis vejledning til behandling af sår

08/05/2012 by admin

Behandling af sår er ikke så svært som det kan synes, og det kræver ikke nødvendigvis særlig uddannelse. Dog kræver nogle sår vurdering og behandling af et kvalificeret medicinsk professionel for at sikre korrekt healing og undgå infektion. Oplysningerne her er ingen erstatning for professionel medicinsk behandling eller rådgivning, og skal kun give grundlæggende oplysninger til behandling af mindre sår eller til brug i situationer når lægehjælp ikke er umiddelbart tilgængelig.

Evaluering

Afgøre, hvor alvorlig skaden er og hvilken metode til behandling vil være mest effektive. For eksempel, kan dybe nedskæringer kræve sting, mens en skrabede knæ kan behandles effektivt med nogle antibakterielle fløde og en forbinding. For alle hoved sår, eller hvis såret er dybt--gennem flere lag af huden – knogler er synlige, eller der er voldsom blødning, kan der angiver skade vener eller arterier, søge professionel læge straks.

Rengøring

Når du har evalueret såret og fast besluttet på at professionel lægehjælp ikke er umiddelbart nødvendigt, er det næste skridt til at standse eventuelle blødninger. Anvende fast tryk på såret, forsøger at holde huden lukket så meget som muligt. Efter du har stoppet blødningen, eller mindst langsommere det nok til at begynde behandling, forsigtigt rense området omkring såret og om muligt sår sig selv. Ofte blot føres området grundigt med rent vand eller saltvandsopløsning vil fjerne nok blod, snavs og bakterier til at forhindre infektion, indtil healing begynder.

Der dækker

Dække såret. Dette tjener flere formål, da det forhindrer ting fra at komme ind i såret, hjælper med at holde huden sammen, så den kan helbrede, forhindrer re blødning, og holder på alle aktuelle behandlinger som antibakterielle cremer, etc., som bør anvendes umiddelbart efter rengøring af såret og før der dækker det. Band-hjælpemidler eller andre klar-til-brug sår belægninger er bedst, da de er som regel i steril emballage. Gaze og tape er imidlertid også et godt valg, især for større sår. Hvis du er i en knivspids, men er et rent stykke blød klud indpakket flad omkring såret også en acceptabel dækker indtil såret kan være re klædt med en mere sikker forbinding.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com