Stadier af akut leversvigt

06/06/2012 by admin

Stadier af akut leversvigt

Betændelse

Alle lever sygdomme har tendens til at følge de samme stadier før leveren lukkes helt, selv om akut leversvigt kan fremskridt gennem alle sine stadier i så lidt som 48 timer. Den første fase begynder med Immunsystems inflammatorisk respons, forårsager leveren til at blive varm og svulme, selvom de fleste mennesker ikke mærke det. Alle faktisk har et formål. Den øget varme er designet til at gøre det vanskeligt for patogener som virus og bakterier til at formere, bremse deres spredning.

Hævelsen skyldes en stigning i væske og hvide blodlegemer, begge designet til at hjælpe med at stoppe infektion. Desværre, den øgede væske også hæmmer leverens evne til at støtte i fordøjelsen, nedbryde indtaget toksiner, nedbryde de skadelige biprodukter af den menneskelige stofskifte, og andre nødvendige funktioner. Hvis leveren bliver betændt i en lang periode, kan det skabe permanent skade.

Fibrose

Den permanente skader forårsaget af langsigtede betændelse kaldes fibrose. Arvæv er en type af fibrøst væv, deraf navnet. Det væsentlige, arvæv kan ikke gøre arbejdet for sundt væv i leveren som effektivt. Dette styrker de sunde resterne af leveren til at arbejde alle de sværere. Derudover kan arvæv hæmme vener fra at bringe strømmen af blod til de yderste dele af leveren, fremskynde dets nedbrydningsprodukter.

Skrumpelever

Skrumpelever er den fase, hvor leveren har bliver så beskadiget, at det er ikke længere købedygtig opføre arvæv. I gennemsnit er mellem 60-70% af leveren arvæv. De områder, som er beskadiget form knuder, klumper af amorf væv. I modsætning til arvæv, ikke kan de udføre arbejdet i den normale levervæv overhovedet. Som et resultat, opstår bemærkelsesværdige symptomer.

Gulsot, eller gulfarvning af hud og øjne, kan forekomme på grund af en ophobning af ubehandlede toksiner i kroppen. En mangel på vitamin K produceret af leveren betyder, at man kan få blå mærker eller bløder let. Toksin oprustning i hjernen kan forårsage problemer med koncentration, hukommelsestab og søvnforstyrrelser. Det er på dette tidspunkt, at leveren faktisk begynder at gøre ondt; Det siges at være en intens brændende fornemmelse, ikke at forveksle med halsbrand.

Total fiasko

Komplet fejl opstår, når leveren har mistet næsten alle funktion overhovedet, mellem 80 og 90 procent er nonfunctional. Kvalme, diarré og ekstrem træthed er de mest umiddelbare symptomer, som kroppen har mistet sin evne til at udføre vitale metaboliske opgaver.

Disse symptomer kan være let fejldiagnosticeret, hvis rigtige blod prøver---som kig efter protein S, protein C, antitrombin III og a2-macroglobulin---ikke udføres. På dette tidspunkt, er der en umiddelbar fare for koma og død. Mens medicin og en modificeret form af dialyse kan hjælpe, er en levertransplantation den eneste sande behandling.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com