Overgangsalderen hudlidelser

03/08/2012 by admin

I overgangsalderen, en kvindes hormoner skift i balance, fører til uønskede bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger er vægtstigning, hedeture og irritabilitet, men huden bivirkninger er ikke usædvanlige. Overgangsalderen forårsager normalt huden til at blive tørre, og det kan også forårsage udbrud, rødme og hårvækst.

Tørhed

Tørhed er den mest almindelige hud symptom blandt kvinder i overgangsalderen. Tørhed kan variere fra mild til yderlighed, og kan forårsage hud til at blive irriteret, skællet og askegrå. Tør hud er mest mærkbar omkring hovedbunden foring og i det vaginale område.

Bumser og rødme

Acne udbrud opstår ofte i ansigtet, hals og tilbage i overgangsalderen som følge af skiftende østrogen niveauer. Disse udbrud er ofte ledsaget af hud rødme, som regel også lokaliseret omkring den øverste halvdel af kroppen og især på ansigt og hals. Rødme og irritation i skeden eller låret område i overgangsalderen også forekommer lejlighedsvis. Dette er tegn på en sygdom, kendt som dyaesthetic vulvodynia. Andre rødme i overgangsalderen, ikke er relateret til udbrud eller dyaesthetic vulvodynia omkring vaginal området, er ofte kendt som rødmen og opstår ofte omkring bryst og ansigt.

Løs hud

Nedsat østrogenniveau kan forårsage hud til at løsne eller hud til at blive saggy, at gøre rynker mere mærkbar. Slappe hud opstår på tværs af hele kroppen, men det er som regel mest alvorlige på bryster, bryst, hals og ansigt. Når dette problem opstår omkring vaginal området, er det kendt som atrofisk vulvovaginitis.

Hårvækst eller hårtab

Moderat hårtab på tværs af hele kroppen er en almindelig bivirkning af overgangsalderen som østrogen niveauer fald. Østrogenniveau kan dog lejlighedsvis spike i overgangsalderen, som kroppen naturligt forsøger at balancere sig selv eller som kvinder supplere deres østrogen niveauer med hormon recepter. En stigning i østrogen niveauer kan resultere i hårvækst, der undertiden opstår i uønskede områder, såsom bryst og ansigt. Denne lidelse er kendt som hirsutisme.

Kløe

Når østrogen i hjernen falder, kan de regulerende funktioner i hjernen udsender ekstra kemikalier, der forårsager ekstrem kløe fornemmelser over hele kroppen. Denne hjerne mekanisme er den samme, som forårsager hedeture, og de to symptomer opstår ofte samtidig. Hvis kløe forekommer med hud fortykkes, hærdning eller revner samt vægt vinde, er det mest sandsynligt en lidelse kaldet keratoderma climacterium.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com