Virkningerne af Ibuprofen på leveren

08/01/2010 by admin

En af funktionerne i leveren er at rydde stoffer fra kroppen, men overdrevne doser af disse medikamenter kan skade leveren. Høje doser forhindrer leveren i at eliminere stoffer fra kroppen, eller i nogle mennesker, lever metabolisme er langsommere. Leveren bliver betændt og ikke længere fungerer korrekt, i sidste ende blive beskadiget. I ekstreme tilfælde, leveren manglende resultater. Selvom overdrevne doser af ibuprofen kan påvirke leveren, har ibuprofen en lavere risiko for leverskader end acetaminophen, som skader leveren ved doser kun lidt højere end den anbefalede dosis.

Virkningerne af Ibuprofen på leveren

Ibuprofen er et non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID). Ibuprofen lindrer smerter og nedsætter feber og betændelse (Merck Manual). Leveren fjerner ibuprofen fra kroppen. Processen fungerer muligvis for langsomt i nogle mennesker, eller leverfunktion kan ændres af høje doser af visse lægemidler, såsom ibuprofen (National Institutes of Health [NIH]). Hvis leveren er i stand til at fjerne medicinen korrekt, kan leveren blive beskadiget eller betændt. Leverbetændelse skyldes medicin kaldes narkotika-induceret hepatitis.

Symptomer på leverskade

Hepatitis forårsaget af ibuprofen er præget af mavesmerter og ømhed på øvre højre side, mørk-farvet urin, diarré, hovedpine, kvalme og opkastning, tab af appetit, træthed, gulsot og hvid eller ler-farvet afføring (NIH). De diagnosticerede bekræftes med en blodprøve, som vil vise forhøjede leverenzymer.

Behandling for leverskader

Behandling af ibuprofen-induceret leverskader er simpelthen ophørende anvendelse af narkotika (NIH). Ingen anden behandling er nødvendig. Symptomer forsvinde normalt inden for et par dage efter ibuprofen er stoppet, men kan blive hængende i et par uger.

Forebyggelse

Ibuprofen kan anvendes sikkert uden at risikere skader på leveren. Aldrig overstige den maksimale anbefalede dosis på 800 mg per dosis op til fire gange om dagen (maksimale samlede daglige dosis på 3200 mg). Mennesker, der er storforbrugere af alkohol bør undgå at bruge ibuprofen eller diskutere en sikker dosis med deres læge. Virkningerne af ibuprofen på leveren er værre i mennesker, der allerede har leverskader eller hepatitis (NIH).

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger forbundet med ibuprofen omfatte maveproblemer, halsbrand, diarré, forstoppelse, oppustethed eller gas, svimmelhed, hovedpine, nervøsitet, udslæt, sløret syn eller ringen for ørerne (-Drugs.com). Forhøjet blodtryk er et direkte resultat af ibuprofen-induceret hepatitis eller leverskader. Et beskadiget eller betændte leveren fungerer ikke korrekt. En funktion af leveren er regulering af fedtstoffer i blodet. Hvis disse fedtstoffer er ureguleret, de bygger op og blodet bliver "klistret," at reducere blodgennemstrømning gennem arterier og hæve blodtrykket (-HighBloodInfoPressure.org).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com