Invasive hjerte-kar-teknologi

04/14/2012 by admin

Inden for hjerte-kar-teknologi er opdelt i to separate sektioner: noninvasive og invasive. Noninvasiv teknologier beskæftige sig med en patients krop ved hjælp af metoder som x-stråler, ekkokardiografi og ultralyd-scanning, men nogensinde ind intet i patientens krop. Invasive hjerte-kar-teknologier bruges på den anden side til faktisk behandler problemer afsløret af disse scanninger og undersøgelser af ind i patientens krop. Et relateret felt er vaskulære teknologi. Her hjælp teknikere til at diagnosticere kredsløbssygdomme lidelser ved at studere blodgennemstrømning.

Invasive hjerte-kar-teknologi

Invasive hjerte-kar-teknologi er en metode eller værktøj, der involverer penetration af patientens krop for at reparere eller hjælpe det kardiovaskulære system. Operationer såsom ballonudvidelse, hjertekateterisation og karkirurgi er alle eksempler på invasive hjerte-kar-procedurer. Værktøjer såsom katetre, balloner, skalpeller og kameraer, der indtaster patientens krop er eksempler på invasive hjerte-kar-teknologi.

Hjerte-kar-teknologer

Mennesker, der specialiserer sig i invasive hjerte-kar-teknologi kaldes hjerte-kar-teknologer. Disse fagfolk fungerer ofte som assistenter til læger og kirurger udfører hjerte-kar-kirurgi. Ofte den kardiovaskulære teknolog overvåger patientens vitale tegn og bistår med kateter indsættelse, blandt andre opgaver.

Procedurer

Flere procedurer falder ind under begrebet invasive hjerte-kar-teknologi. En af disse er hjertet kateterisation, hvor en lille slange er gevind gennem en patientens arterie (normalt begynder i den arm eller i lysken og på vej mod hjertet) til at afgøre, om der er en blokering. En ballonudvidelse (som kan være en del af hjertet kateterisation) er også en teknik af invasive hjerte-kar-teknologi. I denne procedure en lille ballon er knyttet til slutningen af kateteret og er oppustet for at hjælpe med at rydde blokaden fundet i arterien. En Elektrofysiologi test er et andet eksempel på invasive hjerte-kar-kirurgi. Denne procedure indebærer ledninger der løber gennem en rube i patientens vener (svarende til et kateter) og ind i hjertet hvor ledningerne optage de elektriske signaler fra inde i orgel. Denne test bruges til at bestemme årsagen til en patients uregelmæssige hjerteslag, og at se, hvis det kan reproduceres.

Miljø

Hjerte-kar-teknologi, invasive og noninvasive, er ofte udføres på hospitaler. Men for dem, der befinder sig behov for hjerte-kar-specialister, nogle klinikker og kontorer drives af kardiologer er indstillet til at give fordele af hjerte-kar-teknologi i en privat indstilling.

Løn og timer

For dem, der er uddannet og kvalificeret hjerte-kar-teknologer, er den gennemsnitlige arbejdsuge 5 dage og 40 timer, selv om weekenden kan være en nødvendighed til tider. Den gennemsnitlige løn for denne tid og ekspertise er omtrent $42.000 pr. år, som kan variere baseret på arbejdsgiveren.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com