Tegn og symptomer på Human Rabies

02/15/2011 by admin

Tegn og symptomer på Human Rabies

Rabies er en virus, der kan spredes til et menneske, der er blevet bidt af et smittet dyr. Human rabies infektion i USA er relativt sjældne, fordi behandling og vacciner er let tilgængelige. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse er rabies oftest inficerer vilde dyr, såsom vaskebjørne, prærieulve, flagermus og stinkdyr. Hvis du er bidt af vilde dyr, er det bydende nødvendigt, at du er testet for rabies. Symptomerne udvikler ikke indtil sygdommen når dens endelige og tragisk afslutning.

Primær symptomer

Det er muligt for virussen at forblive symptomfri i op til et år efter infektion. Det tidligste tegn på rabies er ofte en prikkende fornemmelse omkring biddet. Du kan udvikle et spjæt i området omkring bid som infektionen breder sig til dine muskler. Udvikling af disse symptomer markerer afslutningen af inkubationstiden.

Sekundære symptomer

Når de inkubation udløber, rabies infektion træder den prodromale fase. Som rabiesvirus spredes gennem dit system, vil du udvikle mere åbenlys symptomer, hvoraf nogle--som kroppen ømhed, ondt i halsen og feber - ligner influenza. I denne fase, kan du blive ekstremt følsomme over for lyde og lys.

Endelige symptomer

Den afsluttende fase af rabies kaldes den akutte neurologiske periode. I denne fase, har virussen inficeret centralnervesystemet. Du kan begynde at føle angst og selv udviser voldelig adfærd. Andre neurologiske symptomer omfatter hallucination og depression. Dette er også, når du vil udstille symptom oftest forbundet med rabies: vandskræk eller angst for vand. I tilfælde af rabies refererer vandskræk til fråde om munden. Dette er forårsaget af manglende evne til at sluge og kæbe lammelse. Spyt hober sig op i munden og vises skummende. Prognosen er på dette punkt meget dårlig. De fleste patienter dør inden for en uge efter den akutte neurologiske periode begynder fra hjertestop. Andre patienter bliver lammet, glide ind i en koma og dø.

Diagnose

Rabies infektion kan diagnosticeres, indtil primære symptomer vises. Hvis du er blevet bidt af et vildt dyr og udviser symptomer, er din krop producere rabies antistoffer. Lægen vil bestille en blodprøve for at identificere disse antistoffer for at bekræfte diagnosen.

Behandling

Nogen bidt af et vildt dyr bør modtage en rabiesvaccination. Der er et lille vindue af tid mellem bid og infektion debut, når en rabiesvaccination vil forhindre sygdommen i at udvikle. Desværre, en person, der viser symptomer og har en bekræftet rabies diagnose kan ikke helbredes. Lægen vil behandle symptomer, efterhånden som de opstår. Når symptomer på rabies er tilsyneladende, er sygdommen næsten altid dødelig.

Forebyggelse

Aldrig tilgang et vildt dyr uanset hvor lille. Lær dine børn at holde en sikker afstand mellem sig selv og dyr de kan støde på. Beskytte din husstand kæledyr fra at blive smittet ved at have dem podes. Hus kæledyr, der ikke modtager en rabiesvaccination kan blive smittet, hvis de er bidt af en smittet dyr. Når dit kæledyr er inficeret, vil han udvikle de samme symptomer af raseri, som et menneske vil og kan angribe dig. Hvis du bor i et område, der er rapporteret tilfælde af human rabies, skal du modtage rabiesvaccination.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com