Hvordan virker Akupressur?

04/29/2012 by admin

Introduktion

Akupressur er en gammel kinesisk medicin, der er afledt af akupunktur teknik. Med akupunktur, er nåle placeret langs de meridian punkter i kroppen for at øge strømmen af energi og fremme selv-healing. Akupressur bruger de samme meridian point, men i stedet for nåle den praktiserende læge udøver pres ved hjælp af fingre, knoer, hænder eller albuer. Akupressur er betragtes som en form for alternativ medicin, men det har vist sig effektiv i en bred vifte af lidelser, herunder smertelindring, gigt, stress, kvalme og menstruationssmerter.

Meridianer og akupunkturpunkter

Meridianerne er kanaler eller veje i kroppen. Meridianerne er usynlige energifelter. Der er 12 vigtigste meridianer, der svarer til organer eller funktioner i kroppen. Orgel meridianer er hjerte, lunger, lever, blære, nyrer, mave, små tarme, store tarme, galdeblære og milt. Funktionen meridianer er omsætning/sex meridian og Triple Warmers, som omfatter skjoldbruskkirtlen og binyrerne. Langs disse meridianer er 300 akupunkturpunkter. For nogle mennesker meridianer og akupunktur er punkter synonyme termer.

Life Force Energy

I traditionel kinesisk medicin (TCM) er teorien, at livskraften af mennesker løber langs meridianen-kanaler. Denne chi eller energi er ansvarlig for et godt helbred, og hvis meridianerne er spærret eller stagnerende, derefter sygdomme udvikler. Akupunktur og akupressur stimulere disse meridianer og denne handling øger strømmen af livskraft energi og øger også omsætning af blod og lymfe væske i hele kroppen. Alle disse funktioner arbejder sammen for at helbrede kroppen.

Hvordan Akupressur virker

Akupressur er en massage af de meridian point. Praktiserende læger er uddannet til at lokalisere alle de meridian punkter i kroppen. Ved hjælp af principperne om akupunktur, bruger Akupressur manuel pres langs meridianen veje. Der er forskellige grader af pres for hver meridian point. Men for de fleste veje en praktiserende læge bruger fingre eller hænder med en gradvis, men konstant, nedadrettet kraft afholdt for 2-5 minutter. Længden af tid brugt på hvert punkt bestemmes af hvordan punktet føler at den praktiserende læge. Nogle punkter føler hårde og anspændte og kræver længerevarende pres. Andre punkter, føler øm og kræver en kortere indvirkningstid. Trykket er anvendt til akupunktur punkt, der svarer til del af kroppen, der har bør for healing. For eksempel, ved at anvende pres på det punkt, der svarer til bihuler, kan sinus hovedpine lindres. Presset på akupunktur punkt hjælper med at sende mere energi til det ramte område, hvor det fremmer heling. Under en Akupressur session, terapeuten kan lægge pres på de 12 vigtigste meridianer for overordnede generelle helbred, eller kan fokusere på akupunkturpunkter, der svarer til patientens syge eller smertefulde områder. Med akupressur er energi af en person stimuleret og øget. Dette reducerer blokeringer, der kan forringer selv-healing.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com