Sådan kontrolleres for Meningitis

09/04/2010 by admin

Meningitis er en infektion i hjernehinden i hjernen. Dette lag omgiver hjernen, beskytte det fra infektion. Nogle bakterier og virus invadere dette væv og forårsage hævelse. Hævelsen er farlige og kan være dødelige for små børn. Viral meningitis er mere almindelige, men lejlighedsvis infektioner er forårsaget af bakterier, som er den mest farlige form for infektion. Flere test bruges til at afgøre, om en patient har meningitis.

Instruktioner

• At vurdere dine symptomer. Nogle unikke symptomer er tegn på meningitis. En stiv nakke og følsomhed over for lys kan bruges til at vurdere, om du har brug at søge yderligere medicinsk behandling. Ledsmerter, feber og opkastning sammen med disse symptomer er tegn på, at yderligere undersøgelser kan være nødvendige.

• Modtage en rygmarvsprøve. En rygmarvsprøve kræves for meningitis, da bakterier eller virus ligger i spinalvæsken. En nål er placeret i den nederste del af ryggen i den nederste del af rygmarven. Væsken er sendt til et laboratorium hvor kulturer er lavet til at teste for bakterier eller viral infektion.

• Modtage en blodprøve. Blodprøver tillade læger at skelne infektion som en bakteriel eller viral. Blodprøver blev for nylig vedtaget i 2007, så lægerne kunne hurtigt administrere antibiotika til patienter med bakterielle infektioner.

• Modtage en CT-scanning. En computertomografi (CT) scanning er en høj opløsning X-ray teknologi bruges til at vise knoglerne, muskler, fedt og organer. En CT-scanning kan se hævelse eller unormal organ adfærd fra infektioner.


Relaterede artikler

© 2018 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com