Solskader i børn

07/04/2010 by admin

Solskader i børn

Solskader kan vise sig på et barn straks, eller det kan forblive skjult, indtil barnet har nået voksenalderen. Børn er særligt modtagelige for skade fra solen og skal beskyttes mod skadelige UVA og UVB stråler. En række af sundhedsspørgsmål kan manifestere sig, hvis et barn har oplevet en form for solskader.

Solforbrændinger

Børn er mere modtagelige for en solskoldning, fordi de har mindre hud pigment melanin, end voksne gør. Melanin er hvad tillader voksne huden til at tan, når de udsættes for direkte sollys, og mindre af dette pigment betyder, at et barn er mere tilbøjelige til at udvikle en smertefuld solskoldning, hvis ubeskyttet. Symptomerne på en solskoldning er rød pigmentering af barnets hud, følelse af varme Når huden er rørte, smerter og i svære tilfælde blærer. Solskoldning kan undgås ved at anvende solcreme religiøst og opholder sig i skyggen så meget som muligt.

Hudkræft

Et barn, der udvikler en svær solskoldning som følge af ubeskyttede solen vil være mere tilbøjelige til at udvikle en alvorlig form for hudkræft senere i livet. Det anslås, at næsten 80 procent af levetid solen opstår før en person er 18 år gammel, ofte fordi børn tilbringer en større mængde af tid på at spille udendørs end voksne. Et barn, der oplever alvorlige solforbrændinger med blærer som barn er mere tilbøjelige til at udvikle malignt melanom end et barn, der ikke er udsat for solskader.

Øjenproblemer

Solskader kan forekomme i et barns øjne, og børn under 10 år anses for at være på et højere risiko for denne type skade. Når øjnene er overeksponeret til skadelige UV-stråler, kan der forekomme en solskoldning af hornhinden i øjet. Børn hvis øjne ikke er beskyttet mod direkte sollys har en højere risiko for at udvikle grå stær, makuladegeneration og vækst af væv i hvide af øjnene når de er voksne. Et barns øjne kan blive skånet fra solskader ved at bære et par solbriller, der beskytter mod UV-stråler.

Permanent hudforandringer

Ud over forlader en barnets hud mere tilbøjelige til at solskoldning, lavt indhold af melanin i huden gør også et barn mere modtagelige for hudskader, der kan have langsigtede virkninger. Skader i huden, der opstår i barndommen kan forårsage en voksen at udvikle rynker, fregner, solpletter eller misfarvning af hud og modermærker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com