Hvad er EGRF i en blodprøve?

07/13/2010 by admin

Hvad er EGRF i en blodprøve?

Læger udfører en anslået glomerulær filtration hastighed test, eller eGFR, for at hjælpe med at bestemme sundheden for dine nyrer. Nyrerne er det organ, der er ansvarlig for filtrerer blodet og hjælper din krop til at opretholde en sund blodtryk. Læger tjekke dit blod for en kemisk affald produkt kaldet kreatinin, som er afstødning off af dine muskler. Kreatinin niveau, sammen med andre faktorer som alder, race og køn er brugt til at bestemme din eGFR.

Tidsramme

Kreatinin niveauet er ikke stabil og kan ændre fra den ene dag til næste. Hvis der er et spørgsmål om sundhed af dine nyrer, kan lægen foreslå eGFR testen gentages, efter der er gået flere måneder.

Undtagelser

EGFR er ikke en gyldig test for mennesker, der er yngre end 18 eller ældre end 70. Det er heller ikke brug for folk, der er gravid, stærkt overvægtige eller undtagelsesvis muskuløs.

Advarsel

Et eGFR score på mindre end 15 angiver overhængende nyresvigt, som kan kræve dialyse eller nyretransplantation transplantation.

Overvejelser

Hvis din eGFR score falder mellem 15 og 60, du kan få nyreskader og bliver nødt til at drøfte muligheder med din læge.

Forebyggelse/løsning

Scores over 60 kan indikere raske nyrer. Din læge kan bruge andre tests såsom blodtryk og urin test for at sikre dine nyrer fungerer korrekt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com