Hvilke årsager syre refleks?

12/14/2010 by admin

Hvis du har nogen sinde blevet vækket midt om natten med et ubehageligt brændende fornemmelse i brystet og halsen, har du oplevet syre refluks. At kende årsagerne til syre refluks kan hjælpe dig med at forhindre denne potentielt farlige tilstand.

Hvad er syre refluks?

Du kan kende det som halsbrand eller sure opstød, men at brændende fornemmelse du føler er kendt for at lægerne som et symptom på gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). GERD eller syre reflukssygdom, er forårsaget når fordøjelsessystemet syrer fra maven tilbage i spiserøret.

De fleste mennesker undertiden opleve en brændende fornemmelse eller ubehag at resultater fra sure opstød efter spise krydret fødevarer eller blot overspisning; lejlighedsvis halsbrand er som regel mere af en ubehagelig ulempe end et alvorligt sundhedsproblem. Men, vedvarende, hyppig halsbrand kan være et tegn på GERD.

Hvilke årsager syre refluks?

Sure opstød, og GERD er forårsaget af den mave mavesyren backflowing i spiserøret. Når syre refluks opstår, er det på grund af svigt af en lukkemuskel i bunden af spiserøret. Hvis denne lukkemuskel ikke lukker ordentligt, er mavesyre købedygtig nå spiserøret, og brænding og ubehag på halsbrand resultater.

For dem, der lider af lejlighedsvis syre refluks, er problemet normalt forårsaget af krydret mad eller overspisning. Men vedholdende syre refluks, der er tilbage ubehandlet kan skade spiserøret, fører til alvorlige sundhedsproblemer, herunder den øgede risiko for kræft i spiserøret.

Hvad kan gøres for at forhindre syre refluks?

Ofte, er både lejlighedsvis syre refluks og vedvarende syre refluks forårsaget af de samme faktorer, der kan styres uden medicin. De faktorer, der kan forårsage syre refluks omfatter:

Konsumering af fødevarer og drikkevarer, der bidrager til halsbrand, herunder krydret, fedtet eller sure fødevarer; chokolade; alkoholiske drikkevarer og kaffe

Rygning

Overvægt

Spise inden for 2-3 timer før sengetid

Spise store måltider At eliminere eller kontrollere disse faktorer vil ofte forhindre sure opstød; Men selv efter modificerer adfærd, der bidrager til syre refluks, nogle mennesker vil stadig behov for at tage over-the-counter eller receptpligtig medicin til at kontrollere syre refluks.

Hvornår skal man se en læge om syre refluks

Hvis du oplever alvorlige, vedvarende syre refluks symptomer, så du skal se en læge.

Se en læge straks, hvis dit sure opstød symptomer omfatter følgende:

Besvær synke eller løbende ubehag bag brystbenet

Kvælning eller syre refluks, der resulterer i hoste, åndenød eller hæshed

Rektal blødning, opkastning af blod eller betydeligt vægttab Nogen af disse symptomer kan angive, at syre refluks eller GERD har forvoldt skader på spiserøret og kræver lægehjælp.

Hvor man kan finde en læge, der behandler syre refluks

Se din praktiserende læge eller besøg acg.gi.org/ (Se referencer) at finde en gastroenterolog nær dig hvis du har bekymringer at din syre refluks symptomer kan være alvorlige.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com