Hvad tid på måneden kvinder ægløsning?

12/31/2010 by admin

Den amerikanske graviditet Association anslår, at ægløsning i en frugtbar kvinde finder sted mellem 12-16 dage før kvindens næste menstruation. En populær tro findes at ægløsning altid finder sted på dag 14 af menstruationscyklus, men dette er ikke en garanti for alle kvinder. Den gennemsnitlige menstruationscyklus længde er 28 til 32 dage men kan variere baseret på udsving i hormonniveauer. Den første dag i en kvindes menstruationscyklus svarer med den første dag i hendes periode. For kvinder med en gennemsnitlig længde menstruationscyklus tager ægløsning typisk sted halvvejs mellem den første dag i en kvindes periode og den sidste dag i hendes cyklus. Siden ægløsningen sker 12 til 16 dage før næste menstruation, kan kvinder med længere menstruationscyklus ikke ægløsning længe efter cyklus dag 14. Kvinder oplever kortere end gennemsnitlige menstruationscyklus kan ægløsning tidligere end dag 14. Kvinder, der oplever uregelmæssig menstruationscyklus eller hvem tage hormon piller kan ikke ægløsning på alle.

Ægløsningen processen

Menstruationscyklus er opdelt i to faser: den follikulære fase og luteal fase. Den follikulære fase er den første halvdel af menstruationscyklus når et æg vokser og modnes i forberedelsen af udgivelse på ægløsning. Kvinder med længere menstruationscyklus vil opleve en længere follikulære fase, således at forsinke ægløsning. Den luteale fase er den anden halvdel af menstruationscyklus og er præget af en bølge af luteiniserende hormon, som udløser frigørelsen af ægget til ægløsning. Den luteale fase varer mellem 12-16 dage og er den afgørende faktor for hvor længe en kvindes menstruationscyklus vil vare. Under ægløsning findes et æg til befrugtning. Ægløsningen varer typisk kun 12 til 24 timer, men udformningen er generelt muligt for 5 til 7 dage omkring ægløsning da sædceller kan overleve i en kvindes krop på 3 til 5 dage.

Symptomer på ægløsning

Tidspunktet for ægløsning kan undertiden blive forudsagt af tilstedeværelsen af visse symptomer. Symptomerne kan omfatte en ændring i cervikal væske eller placeringen af cervix, øget kropstemperatur, lys spotting, skarpe smerter i siden af maven, oppustethed, øge sexlyst, forhøjet sanser og brystspænding. En kvinde kan også bruge en ægløsning prædiktor kit, som måler niveauet af luteiniserende hormon til at angive, hvornår en stigning finder sted og et æg er tilbøjelige til at blive frigivet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com