Astma effekter

08/20/2010 by admin

Astma effekter

Astma rammer ca 300 millioner mennesker over hele kloden, og har vist sig for at være den vigtigste grund for indlæggelse af børn. Ifølge The Collaborative på sundhed og miljø, astma er ansvarlig for hver en i 250 dødsfald i hele verden, og antallet fortsætter med at stige. Virkningerne af astma kan være ødelæggende, især når vejrtrækningsproblemer begynder at påvirke livskvaliteten.

Hvad er astma?

Astma er en kronisk lunge tilstand, som kan være livstruende, hvis ikke haft held. Nationale hjerte lunge og Blood Institute forklarer, at astma ofte forårsager hvæsen, en følelse af trykken i brystet og en hoste, der hovedsageligt ser ud om aftenen og i morgentimerne. Åndenød er også et fælles kendetegn for astma.

Angrebet

Et astmaanfald er anlagt den ved en forsnævring eller betændelse i luftvejene og er ofte sat i bevægelse af en astma udløser, såsom allergener, stress, anstrengende motion, infektion eller vejret. Astmaanfald, der kan styres med en akut astma inhalator er normalt milde, men et fuld slag astmaanfald, der ikke reagerer på binyrebarkhormon i en nødsituation inhalator kræver lægehjælp. The American Lung Association advarer om, at en svær astma angreb kræver en hurtig tur til skadestuen før patientens vejrtrækning er helt svækket af virkningerne af astma.

Peak Flow Meter

En peak flow meter kan måle virkningerne, astma har på luftvejene. Lungefunktion måles ved en stigning eller fald i peak flow aflæsninger på måleren. Ifølge Academy af allergi astma og Immunologi, når peak flow er faldet kan en stigning på medicin være berettiget. Peak flow meter kan også bruges til at registrere virkningen af astmamedicin. Efter at have taget en astmamedicin, kan patienten tage en dyb indånding og blæse ind peak flow meter at finde ud af, hvis medicinen er forbedring af deres lungefunktion, eller hvis astma er fortsat at fremture.

Kortikosteroider

Kortikosteroider er syntetisk fremstillede kemikalier, der er beregnet til at efterligne de naturlige steroider produceres i kroppen. Inhalerede kortikosteroider, som dem der findes i en astma pumpe, kan bidrage til at vende de skadelige virkninger, astma har på bronkierne og luftvejene. Kortikosteroider har bivirkninger, der ikke muligvis alt det tiltrækkende for nogle patienter. Mayo Clinic rapporter, at inhalerede kortikosteroider kan fremkalde en ondt i halsen, hæshed, hoste, og tør mund. Men i forhold til de virkninger, som en fuld blæst astmaanfald har på lungerne, disse bivirkninger er minut.

Passiv rygning

Ifølge de Forenede Stater Miljøstyrelsen er passiv rygning en astma udløser. Selv om virkningerne af passiv rygning ikke er sikkert for alle aldersgrupper, er børn med astma meget sårbare. Børn indånder hurtigere og tage i mere luft end voksne. Derfor, at børn i mere passiv rygning end voksne gør. Når passiv rygning udløser astma, kan blive forstærket af hoste og hvæsende vejrtrækning, opleves. Røgen har også tendens til at irritere luftvejene, der allerede er betændt på grund af den astmatiske reaktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com