Om prostata biopsi

06/26/2010 by admin

Til sidst, hver mand står en rutinemæssig medicinsk check han er nok glad for ikke at huske: en prostata biopsi. Mens ubehageligt, kan denne enkle, hvis invasive, procedure gemme mænd fra en prostata cancer, af de mest almindelige former for kræft blandt mænd. En tidlig opdagelse af en tumor af en prostata biopsi kan redde dit liv.

Funktion

Prostata biopsier er anderledes end digital rektal eksamen, som er det første trin af undersøgelsen processen. Hvis en digital eksamen afslører muligheden for en vækst i din prostata, vil din læge sandsynligvis foretage en prostata biopsi. Han vil hente et udsnit af celler fra kroppen for undersøgelse under forstørrelse.

Proces

Prostata biopsier normalt tager 30 minutter eller mindre. Din læge vil have du ligge ansigt-først på en eksamen bordet og indsætter en tynd slange i dit rektum til at gengive et billede af din prostata ved hjælp af ultralyd teknologi. Han vil bruge dette billede til at guide en nål gennem din rektal væg til at hente et udsnit af celler. Mens de fleste læger inddrive 10 til 12 prøver, kan nogle tage op til 45 at verificere eksistensen af fravær af kræft. Patienter er næsten altid bedøvede procedurer tager et stort antal prøver.

Advarsel

De fleste prostata biopsier involvere en minimal mængde af smerte, men bivirkninger er muligt. Du kan finde blod i urinen, afføring eller sæd i dagene efter en biopsi, men dette er en normal konsekvens og intet at bekymre sig om. University of Pittsburgh Cancer Institute anslår at mindre end 1 procent af personer, der udsættes en biopsi udvikle alvorlige blødninger eller en infektion, ifølge AHealthyMe.com.

Forberedelse

Din læge bør blive advaret om blødende problemer eller allergi over for anæstetika før biopsi, sammen med din fulde medicinske historie, herunder de medicin, du tager. Du bør også undgå at tage noget blodfortyndende medicin. Din læge vil også have du underskrive en samtykkeerklæring, at bevise din bevidsthed om risiciene for en biopsi.

Overvejelser

Selvom en prostata biopsi ikke viser op nogen kræftceller, der ikke udelukker muligheden for en tumor. Hvis kræft er opdaget, kan lægen bestille yderligere tests, herunder blodprøver, en knoglescanning, lymfeknude biopsier eller CT-scanninger. I modsætning til vandrehistorie, prostata biopsier ikke gøre mand ufrugtbar eller forårsage erektil dysfunktion.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com