Restriktive lungesygdomme

12/04/2010 by admin

Restriktiv lungesygdom er en samlebetegnelse, der dækker mange lungesygdomme. Dette er en kronisk lidelse, der påvirker kroppens evne til at indånde. Restriktive lungesygdomme vokser mere alvorlige, bliver det ofte vanskeligt for den Lidende til at opfylde kroppens behov for ilt.

Restriktiv lungesygdom

Restriktiv lungesygdom er en tilstand, der påvirker brystvæggen skyldes medicinske tilstande, såsom interstitiel fibrose og skoliose eller ryg krumning. Da der er mange sorter af betingelser, der er klassificeret som restriktive lungesygdomme, varierer virkningerne af de forskellige betingelser. For eksempel, komprimere nogle betingelser lungerne mens andre ar på lungerne.

Restriktive lunge sygdomssymptomer

Der er en række symptomer på restriktiv lungesygdom, der kan fungere som advarsler om lungeproblemer. For eksempel, kan en patient have åndenød efter meget lidt motion og svært ved indånding og udånding selv efter hvile efter træning. Hvæsen og larmende vejrtrækning er også symptomer på en blokering i luftvejene eller lunger. En hoste, der varer i en betydelig periode, normalt over en måned, og hoste blod op er også symptomer på restriktiv lungesygdom.

Årsager af restriktiv lungesygdom

For nogle betingelser, der er klassificeret som restriktiv lungesygdom, forbliver årsager ukendt. For andre er såsom cystisk fibrose og én type af emfysem, årsagen arvelig. Cigaretrøg er én vigtigste risikofaktor for en række restriktive lungesygdomme, herunder emfysem, mens passiv rygning er en væsentlig årsag til kronisk obstruktiv lungesygdom. Miljømæssige irritationsmomenter kan forårsage visse former for restriktiv lungesygdom såsom asbestose og kul minearbejdere sygdom.

Interstitiel lungesygdom

Interstitiel lungesygdom påvirker dækningen af lunge, kendt som parenkym, og væv, der holder Luftsækken sammen. Parenkym og væv bliver betændt når de er beskadiget, og hvis venstre ubehandlet blodtilførslen til lungerne kan blive forringet, reducere iltoptagelse og vanskeliggør vejrtrækning. De mest almindelige årsager til interstitielle lungesygdomme er narkotika, stråling og inhalation af industrielle irritanter.

Extrapulmonary restriktiv lungesygdom

Extrapulmonary lungesygdom påvirker sædvanligvis områder uden for lungerne. Dette betyder, at lungerne er som regel sund, men udvidelse af lungerne er påvirket af andre faktorer. Som evnen til at udvide lungerne er reduceret, reduceres den samlede kapacitet af luften indåndes, hvilket gør det vanskeligt for lungerne til at opretholde den nødvendige mængde luft passerer gennem lungerne. Dette gør normalt vejrtrækning, overfladisk og hurtig, og i ekstreme tilfælde luftsække kan lukke ned, så lungerne til at stivne.

Sarkoidose-granulomatøs sygdom

Sarkoidose-granulomatøs sygdom er klassificeret som en interstitiel lungesygdom, der rammer forskellige dele af kroppen, herunder lunger, hud og øjne. Årsagerne til denne lidelse er ukendt, men det efterlader lungevæv med udseendet af honeycomb fra nedsat elasticitet og fleksibilitet i lungerne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com