Blodkarrene i maven

08/21/2011 by admin

Maven er et baglike, J-formet orgel i den øvre del af maven. Indersiden kurve af J er kendt som den mindre krumning i maven, og den ydre kurve er kendt som den større krumning. Toppen af J kaldes fundus. Arterierne leverer hver af disse regioner med blod. Et netværk af forskellige vener transporterer blod fra forskellige mave områder.

Cøliaki arterie

På det mest grundlæggende niveau, alle blod kommer i maven gennem den cøliaki arterie, som grene ud den abdominale aorta på niveauet for maven. Den cøliaki derefter grene ind tre yderligere arterier, som alle er involveret i gastrisk blodforsyningen. Disse omfatter den venstre gastriske arterie, milt arterie og den fælles hepatiske arterie.

Venstre gastrisk og milt arterier

Den venstre gastriske arterie er den øverste gren ud cøliaki stammen. Den venstre gastriske arterie tager blod til mavens mindre krumning. Den milt arterie grene ud til venstre for cøliaki stammen og adskiller yderligere i den korte gastrisk arterie og venstre gastroepiploic arterie. Disse arterier levere fundus i maven og venstre side af den større krumning, henholdsvis.

Højre gastrisk og højre Gastroepiploic arterier

Den tredje gren som følge af cøliaki stammen er den fælles hepatiske arterie. De øverste to grene af den fælles hepatiske arterie gå til leveren og galdeblære, men den tredie leverer blod til maven som den gastroduodenale arterie. Det splitter igen ind i højre gastrisk og højre gastroepiploic arterier. Den højre gastrisk arterie tager blod til højre side af den mindre krumning, og højre gastroepiploic arterie forsyner den højre del af den større krumning.

Maven vener

Flere vener indsamle blod fra forskellige regioner i maven. Disse mave vener mødes med større vener at rute blod til leveren. De korte mavens blodårer tage blod fra fundus i maven til større milt vene. Venstre gastroepiploic og højre gastroepiploic vener indsamle blod fra den større krumning af maven og bringe det til den overlegne mesenteriallymfeknuderne vene. Den venstre gastrisk vene og højre gastrisk vene dræne den mindre krumning i maven; de tomme ind i vena.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com