Glucovance bivirkninger

08/19/2011 by admin

Glucovance, generisk benævnt Glyburide/Metformin, er et lægemiddel anvendes til behandling af personer ramt af diabetes. Som er tilfældet med receptpligtig medicin, kan Glucovance forårsage en række bivirkninger varierer i sværhedsgrad baseret på dosis størrelse og enkelt.

Hvad er Glucovance?

Glucovance er receptpligtig medicin, der bruges til behandling af type 2 diabetes. Glucovance er en kombination af to forskellige tabletter, der hjælper med at styre de nødvendige niveauer af sukker i kroppen. Medicinen virker specifikt ved at stimulere bugspytkirtlen til at frigive insulin og derved sænke blodsukkeret. Det bruges i stedet for daglige insulin skud, og kombineret med en streng diæt og motionsplan, kan være en meget effektiv medicin.

Alvorlige bivirkninger

Ifølge Drugs.com, Glucovance er i stand til at producere de følgende alvorlige bivirkninger: svimmelhed, smerter i brystet, mørk urin, besvimelse, åndedrætsbesvær, ondt i halsen, feber, kuldegysninger, rystelser, usædvanlige svedtendens, synsproblemer, uregelmæssige hjerteslag, døsighed, muskler og mave smerter, gulfarvning af huden, og usædvanlige blå mærker eller blødning. Alvorlige allergiske reaktioner kan også forekomme, herunder hævelse af ansigt og hals. Metformin i tabletterne har, i meget sjældne tilfælde, ført til en alvorlig og muligvis fatal tilstand kendt som mælkesyre acidose. Risikoen er større, hvis du har problemer med leveren. I tilfælde af forekomst af nogen af de foregående bivirkninger, søge øjeblikkelig lægehjælp.

Almindelige bivirkninger

Brug af Glucovance kan medføre følgende fælles, men mindre alvorlige bivirkninger: milde mavesmerter, fordøjelsesbesvær, urolig mave, diarré, kvalme og opkastning. Selv om disse bivirkninger er mindre alvorlig end andre, hvis en eller flere fortsætte eller intensivere, kontakte din læge omgående, da de kan være tegn på et større problem.

Ved hjælp af Glucovance

Bruge Glucovance nøjagtigt som foreskrevet af din læge. Aldrig ændre dosis eller varigheden af medicinen. Glucovance tabletter bør tages med et måltid. Brug af medicin alene er ikke en tilstrækkelig behandling for type 2-diabetes. Kun i forbindelse med kost og motion er Glucovance fuldt ud effektiv.

Advarsel

Undgå alkohol, da det kan intensivere bivirkninger og forårsage ekstreme svimmelhed. Aldrig tage en dobbelt dosis af Glucovance for at kompensere for en glemte dosis. Det er vigtigt at holde hydreret mens du bruger Glucovance for at forhindre øget risiko for bivirkninger. Glucovance bør ikke tages af børn under en alder af ni, som sikkerheden ved medicinen ikke er endnu blevet testet. Brug ikke Glucovance, hvis du er over en alder af 80.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com