Trypanosoma Gambiense livscyklus

07/31/2011 by admin

Trypanosoma gambiense er en protozo hemoflagellate, der forårsager en form for trypanosomiasis, en smitsom sygdom hos mennesker. På grund af de specifikke neurologiske symptomer på sygdommen, er det mere almindeligt kendt som west afrikansk sovesyge. I sovesyge træder parasitter i centralnervesystemet, forårsager hovedpine, unormal adfærd, tab af bevidsthed og koma. Alle faser af afrikanske trypanosomiasis forekomme i ekstracellulære væske.

Menneskelige--initiale infektion

En inficeret tsetsefluen vil bide et pattedyr vært. I løbet af bid inficerer parasitter, i form af metacyclic trypomastigotes, huden af værten. Parasitterne derefter rejse til lymfesystemet. De passerer i sidste ende ind i blodbanen.

Menneskelige--reproduktion

Metacyclic trypomastigotes derefter omdanne trypomastigotes, som er derefter transporteres til andre dele af kroppen. Trypomastigotes indgå andre væsker, som lymfeknuder og spinalvæske, og fortsætte replikering ved binære fission.

Tsetsefluen--initiale infektion

Inge fluer erhverve sygdommen, når de bide en inficeret vært. Blodet de forbruger indeholder parasitter, der omdanner til procykliske trypomastigotes i den flue midgut, hvor de formerer sig ved binære fission.

Tsetsefluen--vektor

Til sidst, de forlader midgut og omdanne til epimastigotes. Epimastigotes derefter overføre til den flue spytkirtler. På det tidspunkt, fortsat de reproducere gennem binære fission. Af tsetsefluen derefter bider en vært og inficerer det, starter livscyklus igen.

Diagnose og behandling

Undersøgelse af lymfeknuder, blod, knoglemarv, cerebrospinalvæske og andre kropsvæsker for trypomastigotes er nødvendige for diagnose. Når en diagnose er bekræftet, bør behandling begynde straks. Stoffet valg for vestafrikanske sovesyge er pentamidine isethionat.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com