Trombocyttal Transfusion retningslinjer

10/31/2011 by admin

Blodplader eller thrombocytter er små, uregelmæssigt formede fragmenter af celler, der er afledt fra megakaryocytes, som er stamceller. Den gennemsnitlige levetid for en trombocyt er mellem 8 og 12 dage. Blodplader spille en grundlæggende rolle i blodets koagulation eller koagulation og er en naturlig kilde af vækstfaktorer. De cirkulerer i blodet hos pattedyr og er involveret i hæmostase, hvilket fører til dannelsen af blodpropper. I en sund voksen, normalområdet for en trombocyttallet er 150.000 - 450.000 K/ul.

Indikation

Indikation for transfusion er, hvis patienten har et trombocyttal under 30.000 K/ul eller en, der er under 100.000 K/ul, hvis patienten er under en kirurgisk procedure. Hvis der er massive blødning eller bløder, uanset trombocyttallet, kan en patient være transfunderet med blodplader for at stoppe blødningen.

Typer af donorer

Blodplader kan komme fra en donor eller fra flere forskellige donorer. Hvis en enkelt donor er brugt, er hele samlingen i en pose. Trombocyttal donationer, der kommer fra flere donorer betragtes som tilfældige blodplader. Disse er normalt samles sammen i en pose før de er givet til patienten. En antikoagulans er nødvendig for at undgå blodpropper i posen.

Kompatibilitet

Når det er muligt, bør blodplader ABO identisk med modtageren når det er muligt. Dvs. de donerede blodplader bør have den samme nøjagtige blodtype som patienten. RH negative modtagere skal modtage Rh negative blodplader når det er muligt, især når det er en kvinde i forsynet med alder. Overveje at give Rhogam (Rh immun globulin), hvis Rh positive blodplader skal gives til disse kvinder. Blodplader uovertruffen typer kan stadig gives i en nødsituation, hvis det er alt der er til rådighed, men gør så fører til forkortet trombocyt overlevelse.

Dosering

En typisk patienten får en pose af blodplader ad gangen. Denne taske kan indeholde en enkelt donor pheresis eller blodplader af mellem fire og ti forskellige individer. Hvis der er flere donorer, taske af blodplader er anses for at være poolede tilfældigt blodplader. Disse vil blive givet til behandling af patienter med lavt trombocyttal tæller eller til behandling af blødning, dette kan gentages for at fastholde målet trombocyttallet.

Svar

Modtageren bør have deres trombocyttallet, målt et eller andet sted fra 10 minutter til tre timer efter transfusing. Dette er gjort for at se, om transfusion var vellykket. Normalt, forventer du en voksen trombocyttallet bør øge i intervaller på 10.000 pr. pose af blodplader i betragtning. Et barns trombocyttallet vil sandsynligvis stige mere end 10.000 pr pose. Svar til trombocyt transfusion er negativt påvirket af feber, sepsis, forstørret milt, svær blødning og visse lægemidler, dvs amphotercin B i disse tilfælde, trombocyttallet ikke kan ophøje efter transfusion på alle.

Kontraindikationer

Blodplader transfusion bør gives til patienter, der har automimmune trombocyt lidelser. Disse patienter bør kun modtage blodplader i tilfælde af en livstruende blødning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com