Hvad er behandlingerne af stigende kolon præcancerøse polypper?

10/04/2011 by admin

Kolon polypper er unormale vækster på foring af en persons colon eller tyktarmen. Godartede polypper kan være præcancerøse eller ondartet og læger nødt normalt til at teste en vævsprøve fra en polyp at finde kræft. Polypper kan vokse i opstigende tyktarmen eller andre dele af tyktarmen. Læger fjerne polypper, der er opdaget under en undersøgelse af de opstigende kolon til at forhindre fremtidige kræft udvikling.

Kolon polypper

En præcancerøse kolon polypper kan have en flad eller hævet udseende. Mange mennesker med kolon polypper har ingen symptomer. De fleste opstigende kolon præcancerøse polypper er fundet under en regelmæssig fysisk undersøgelse eller med en test for en anden medicinsk problem. Nogle mennesker kan opleve anal blødning, der kan omfatte tegn såsom blod pletter på undertøj eller blod på toiletpapir efter en afføring. Diarré, forstoppelse og blodig afføring, der har røde striber eller en sort farve kan forekomme med kolon polypper.

Koloskopi

En læge udfører en koloskopi for at finde og fjerne polypper, der er placeret hvor som helst i den kolon, herunder den stigende kolon. Lægen indsætter et langt rør eller endoskop i endetarmen og flyttes det gennem hele længden af tyktarmen. Røret har et lille kamera, som lægen bruger til at finde polypper under proceduren. Lægen fjerner hver polyp med lille værktøj for enden af røret. En snare fjerner polyp og varme eller elektricitet cauterizes såret for at undgå blødning.

Kirurgi

Polypper i tyktarmen, der let ikke kan fjernes under en koloskopi kan kræve laparoskopisk kirurgi. En kirurgen gør flere små snit i maveskindet og bruger et instrument med et kamera til at lokalisere en polyp, fjerne polyp sammen med området af tyktarmen, der indeholder polyp og lukke åbningen i tyktarmen. Polypper er bortopereret med laparoskopisk kirurgi kan ikke vokse tilbage, men andre polypper kan vokse i andre dele af tyktarmen.

Kolon fjernelse

Patienter med familiær adenomatøs polypose eller andre sjældne genetiske sygdomme kan udvikle alvorlige komplikationer fra polypper, der kræver kirurgisk fjernelse af en patients tyktarmen og endetarmen. En kirurg bruger en del af patientens tyndtarm til at oprette en pose, som han tillægger anus. Enkeltpersoner har afføring gennem den beregnede pose og anus efter indgrebet. Patienter kan have flere afføring hver dag, at udvise overskydende vand med fækal affald.

Risikofaktorer

Personer over en alder af 50 og personer med personlige eller familie historie af colon polypper har en øget risiko for at udvikle nye kolon polypper. Personer med en familiær disposition for tyktarmskræft kan være mere tilbøjelige til at udvikle polypper i tyktarmen. Livsstilsfaktorer, der kan øge risikoen for kolon polypper omfatter ryge, drikke alkohol og spise en stor mængde af fedtholdige fødevarer. Fedme og manglende motion kan øge en persons kolon polypper risiko.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com