Usædvanlige årsager til hovedpine

12/10/2011 by admin

Hoste

Hoste, især kronisk, svær hoste, er et ofte overset og usædvanlig årsag til hovedpine. Loven af hoste, og i mindre grad laughing og nysen, øger midlertidigt blodtrykket i venerne og arterierne i hjernen, en begivenhed, der kan forårsage hovedpine, undertiden svær, i visse personer. Denne pludselige stigning i blodtrykket kan irritere og opflamme blodkarrenes vægge, forårsager en hovedpine. Generelt, disse typer af hovedpine kommer pludseligt, i løbet af et par sekunder af en hoste, og reducere gradvis i sværhedsgrad inden for et par minutter. Bryst forkølelse og influenza, er begge forbundet med høje hoste, er primære årsager til hoste-relateret hovedpine.

Vægtløftning

Tunge eller overdreven vægtløftning sessioner kan forårsage hovedpine ved stigende blodtryk i blodkarrene i hjernen. I modsætning til hovedpine forårsaget af en hoste, hovedpine forårsaget af vægtløftning er dog generelt en længerevarende hovedpine, der kan opstå for varigheden af en vægtløftning session og i flere minutter (eller endda timer) efter sessionen slutter. Disse typer af hovedpine kan ske gradvist over en vægt-træning eller kom pludselig, ofte toppede i sværhedsgrad når vægtløftning belastninger er maksimeret, som forårsager en enorm stigning i samlede blodtryk.

Vejr

I nogle tilfælde kan hovedpine skyldes udsving i lufttrykket, eller barometertrykket. Lufttryk kan variere betydeligt, afhængig af topografi og fremherskende vejrsystemer. Det er ret almindeligt, at en person, der rejser fra en lavtliggende område til en bjergrig region (hvor lufttrykket er betydeligt lavere) for at udvikle en hovedpine. Lavtryks vejrsystemer kan også forårsage hovedpine, da de flytter ind i et område med højt tryk og forårsage en hurtig luft trykfald. Det menes, at lavtryk områder kan tillade overdreven dilatation af nerver og blodkar i hovedet og hjernen, som kan forårsage hovedpine hos visse personer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com