Manisk Depression symptomer & diagnose

06/22/2010 by admin

Manisk depression, eller alternativt, bipolar lidelse, er en mental sundhed lidelse, der er karakteriseret ved tilbagevendende episoder af depression og mani. Det er diagnosticeret af en psykiater, først efter en grundig undersøgelse og mental sundhed historie er afsluttet.

Maniske episoder

En person, der har en manisk episode vil opleve usædvanligt højt humør, hvor han eller hun kan være meget irritabel og søvnløs. Personen kan også indgå i risikovillighed adfærd og svært ved at koncentrere sig om opgaver.

Depressive episoder

Under en depressiv episode, vil man opleve følelser af sorg, angst og følelser af nedsat selvværd. Disse symptomer kan være så alvorlige, at udvikle sig til selvmordstanker.

Psykotiske symptomer

En del af de mange mennesker diagnosticeret med bipolar lidelse vil også opleve psykotiske symptomer under intens maniske episoder. Disse kan omfatte auditive eller visuelle hallucinationer, paranoia og vrangforestillinger.

Diagnose

En diagnose af en af to typer af bipolar lidelse er givet, når en patient har oplevet både maniske og depressive episoder og en grundig fysisk undersøgelse har udelukket eventuelle fysiske årsager til at præsentere symptomer.

Typer

En patient er diagnosticeret med bipolar jeg hvis han eller hun har haft nogen psykotiske symptomer, og Bipolar 2 Hvis ingen psykotiske symptomer er til stede og de maniske episoder er mindre fremtrædende end depressive episoder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com