Første symptomer på kræft i tungen

09/05/2011 by admin

Første symptomer på kræft i tungen

Tunge kræft er en alvorlig form for kræft, der kan udvikle sig på ethvert område af tungen. Det kaldes "mund" kræft når kræft stedet udvikler på den forreste del af tungen (den del, som du kan flytte rundt). Når kræft stedet er placeret i bunden af din tunge tæt på bagsiden af din hals, anses "oropharyngeale" kræft. Begge typer vil oprette lignende symptomer tidligt.

Hvide eller røde plet

Uanset om det er oropharyngeale tunge kræft eller mund tunge kræft, kan du mærke en små til mellemstore rød eller hvid plet på tungen. På bagsiden af din tunge er vanskeligt at se, så hvis du føler ubehag eller føler en vækst, bruge en lommelygte og spejl til at få et bedre kig. Du kan også have et sår i munden, der ikke vil heles et ømt sted på tungen eller ondt i halsen.

Smerter

Let til svær smerte mens tygge eller synke mad er et fælles symptom fandt tidligt i udviklingen af tunge kræft. Mens denne smerte er fælles for andre lidelser som halsbetændelse eller en kold, kan det være et tegn på tungen kræft.

Uforklarlig blødning

Nogle mennesker oplever uforklarlige blødning fra munden når de har kræft i tungen.

Dårlig ånde

Tunge kræft kan skabe dårlig ånde og dårlig smag i munden. Som et resultat, producerer det en infektion-lignende lugt og smag. Lugten er forskellige fra typiske dårlig ånde, så du må ikke forveksle to.

Komplikationer fra behandling af tunge kræft

Behandling for kræft i tungen kan kompromittere din evne til at sluge, tale eller spise fast føde. Behandlinger er tilgængelige for at sanere skils. Diskuter nogen potentielle bivirkninger fra behandlinger med din sundhedspleje udbyder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com