Hvordan man kan reducere en forstørret skjoldbruskkirtel

09/05/2011 by admin

Når det kommer til behandling af en forstørret skjoldbruskkirtel, desværre er der ingen "DIY" manual. En forstørret skjoldbruskkirtel er normalt et resultat af en underliggende medicinsk tilstand, der kræver medicinsk behandling, såsom skjoldbruskkirtlen knuder, kræft eller betingelser, der resulterer i hyperthyroidisme eller hypothyroidisme. Indtil disse betingelser behandles af en læge, den udvidede skjoldbruskkirtlen vil normalt vare og kan endda forårsage problemer såsom begrænset vejrtrækning, hoste, luftvejene begrænsning og kvælning på fødevarer og væsker. Hvis du har en forstørret skjoldbruskkirtel, først søge en lægelig konsultation med en endokrinolog, der kan gøre en præcis diagnose.

Instruktioner

• Har thyroideaoperation, hvis lægen skønner det lægeligt nødvendigt. Hvis du har kræft i skjoldbruskkirtlen, skal hele kirtlen, samt de omkringliggende lymfeknuder, fjernes kirurgisk. Tilstedeværelsen af skjoldbruskkirtlen knuder eller thyroiditis, der resulterer i pus-fyldt bylder på skjoldbruskkirtlen, kan derudover også nødvendiggøre operation. Det er vigtigt at bemærke, at når en patient lider af hyperthyreoidisme (fx Graves' sygdom), læger er utilbøjelige til at udføre kirurgi, når mindre invasiv behandling metoder er tilgængelige.

• Hvis du er diagnosticeret med hypothyroidisme, såsom Hashimotos sygdom, tage skjoldbruskkirtel hormon udskiftning dagligt som anbefalet af din læge. Medicin såsom Synthroid og Cytomel erstatte hormoner behov for et sundt stofskifte, som skjoldbruskkirtlen ikke producerer. Mens en forstørret skjoldbruskkirtel – kan også kendt som en "struma"--ikke løse helt, dens størrelse vil blive reduceret. Patienter med hypothyroidisme vil også opleve fordelene ved en øget stofskifte, såsom øget energi og mentale bevidsthed, faldt træthed og i mange tilfælde vægttab.

• Hvis du er diagnosticeret med hyperthyroidisme, som Graves' sygdom, tage anti-thyroid medicin som foreskrevet af din læge. Medicin såsom Tapazole absorbere den overskydende skjoldbruskkirtelhormon i blodet og lindre generende symptomer forbundet med hyperthyroidisme, såsom hurtig, uregelmæssig puls, overdreven sveden, rysten, angst og manglende evne til at falde og forblive i søvn. Som i tilfælde af hypothyroidisme, en struma kan ikke løse helt men bliver væsentligt mindre i størrelse.

• Om nødvendigt overveje radioaktivt jod behandling, en out patient behandling, der ødelægger skjoldbruskkirtlen. Radioaktivt jod behandling kan være relevante for nogle Graves' sygdom patienter, der lider mange perioder med hyperthyroidisme selv efter behandles med anti-thyroid medicin, eller dem, hvis symptomer udgøre sundhedsproblemer. Denne behandling udgør visse risici, herunder hjerteanfald samt blindhed og permanent hypothyroidisme, der er ikke reagerer på hormon substitutionsterapi.

• Hvis du lider af en forstørret skjoldbruskkirtel, der er smertefulde, som den, der kan udvikle med thyroiditis, tage aspirin og får masser af sengeleje. Mens thyreoiditis er normalt forbigående karakter, kan det være nødvendigt at tage skjoldbruskkirtel hormon udskiftning eller anti-thyroid medicin, hvis thyreoiditis resulterer i over- eller underproduktion af skjoldbruskkirtelhormon.

Tips & advarsler

  • Tale med din læge udførligt om den sundhedsmæssige tilstand, der forårsagede din udvidede skjoldbruskkirtel. Søge en anden mening, hvis du er i tvivl om en anbefalede kursus i behandling. En forstørret skjoldbruskkirtel er ikke nødvendigvis livstruende-- men den underliggende medicinske årsag til en forstørret skjoldbruskkirtel kan alvorligt kompromittere din sundhed og velvære.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com