Hvad sker der, hvis mennesker tage Rimadyl?

07/19/2011 by admin

Oversigt over Rimadyl og nuværende brug

Rimadyl er den kommercielle navn af Carprofen, et stof, fremstillet af Pfizer pharmaceutical group. Carprofen er del af en større familie af lægemidler kendt som NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler). Nogle af de mest almindeligt kendte lægemidler er NSAID herunder Advil og ibuprofen. I øjeblikket, bruges Rimadyl i behandling og lindring af gigt smerter i alderen hunde. Afhængigt af dosis, kan det bruges dagligt eller selektivt for svær smertelindring eller post-kirurgi inddrivelse. Der er lejlighedsvis brug af Rimadyl af dyrlæger og landmænd og heste i kvæg meget af samme årsager. Den nuværende form af Rimadyl er tilgængelig i 25, 50 og 100mg tabletter. Det tages oralt.

Effekt hos mennesker

Mens den nuværende kommercielle version af Rimadyl er til brug i dyr, især hunde, blev Rimadyl brugt i mennesker fra 1988 til ca 1998. NSAID, Rimadyl (Carprofen) inkluderet, hæmme noget kender som COX-2, eller cyclooxygenase, et enzym, der er ansvarlig for dannelsen af prostanoids. Alle former for prostanoids er ansvarlig for betændelse i hele kroppen. Ved at hæmme COX-2 enzym, reduceres mængden af prostanoids dannelse, sænke tilfælde af eller sværhedsgraden af inflammation og dermed smerter forbundet med eventuel betændelse så godt. Der er to former af cyclooxygenase i den menneskelige krop, COX-1 og COX-2. Carprofen afviger fra mere almindelige NSAID-præparater såsom Advil eller ibuprofen, i, at det er en målrettet stof, hæmme kun COX-2, mens de to andre blokere både COX-1 og COX-2. Når de er kommercielt tilgængelige for mennesker Rimadyl var tilgængelige i 150-600/mg dosis. Det var tilgængelige kun via recept, og nogen dosering over 250/mg var kun til brug for at lindre post-kirurgi betændelse. 150/mg doser blev brugt som daglige lindring af kronisk gigt smerter, mens 200/mg dosis blev rådgivet for mere symptomatisk alvorlige tilfælde af gigt eller inflammation smerter. Alle former for Carprofen var indtages oralt.

Bivirkninger hos mennesker

Når Carprofen var tilgængelige og anvendes af mennesker, var bivirkninger forholdsvis milde. Mest almindeligt, omfattede virkninger milde mavesmerter eller andre intestinal effekter såsom diarré. Der var lejlighedsvise episoder af kvalme samt. Samlet set havde Carprofen meget de samme bivirkninger og niveau af sværhedsgraden som andre NSAID-præparater såsom aspirin eller ibuprofen produkter.

Standsning af Carprofen brug i mennesker

Mens anvendes effektivt i over ti år, blev Carprofen frivilligt trukket ud af markedet af Pfizer af kommercielle årsager. Bemærkelsesværdige blandt dette er, at masseproduktion og over-the-counter status af Carprofens fætter lægemidler såsom Advil havde gjort produktionen af recept Carprofen cost-uoverkommelige. Pfizer re markedsføres stoffet flere år senere som Rimadyl, og som tidligere nævnt ved lavere doser Carprofen er effektiv i behandling af betændelse og smerter i dyr.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com