Hvad sker der på huden i en fedt forbrænding?

11/01/2012 by admin

Hvad sker der på huden i en fedt forbrænding?

Fedt burns er en fælles køkken fare, især når børn kører rundt i huset. Fedt brænder kan variere fra mindre, overfladiske sår, som kan være taget sig af derhjemme, til meget mere alvorlige skader, der har brug for professionel medicinsk behandling. Det er vigtigt at identificere hvilke slags sår du beskæftiger sig med når en fedt forbrænding opstår, og hvordan man behandler det.

Statistik

Gennemsnit 6.000 personer er indlagt for brandsår hvert år i USA, og mere end 60.000 besøg hospitalet skadestuer for en brænde relaterede skader årligt. Hannerne er mere end to gange så tilbøjelige til at lide fra burns end hunnerne, og et flertal af disse er arbejdsskader, der sker med mænd i deres 20 ' erne. Børn er den anden sandsynligvis brænde ofrene, og er mest tilbøjelige til at blive skadet af varme flydende eller varme overflader, såsom radiatorer og varmeapparater.

Former for forbrændinger

Uanset hvad årsagen, fedt eller ellers burns kommer i varierende grad. Afhængigt af sværhedsgraden af skaden, er burns kategoriseret i første-, anden- og tredje grad forbrændinger.

En first-degree brænde er den mildeste form for burn skade, og er begrænset til det øverste lag af huden. Sådan burn vil udvise symptomer af rødme, smerte og mindre hævelse, ifølge KidsHealth.org. Huden vil ikke blister, men vil være smertefuld, tør og hvidt ved berøring.

Hud, der er påført en second-degree brænde vil være skadet gennem lag under toppen af huden. Hud fra disse burns vil vende lyse rødt, føler meget smertefuld og blister. Nogle gange vil blærerne bryde åben, afslører en våde udseende område, der er kirsebær rød i farven. Dette våde område er plasma siver ud fra såret. Second-degree burns er undertiden forveksles med first-degree burns fordi huden ikke blister indtil en dag eller to efter den oprindelige skade.

Tredjegradforbrændinger er de mest alvorlige former for forbrændinger, og der sker når alle lag af hud og væv nedenunder er blevet skadet. Hud lider under en tredje - graders brænde vises tørre og ser voksagtig hvid, læderagtige, brune eller forkullede. Området vil føle grove og kan kun føle følelsesløs på først på grund af skader på nerverne. Hud, der har lidt et tredje - graders brænde sår er normalt helt ødelagt med ingen chance for at regenerere sig selv, hvilket betyder en hud graft operation vil være nødvendigt at hjælpe området helbrede.

Behandling

For at behandle en first-degree brænde, bør tøj straks fjernet fra området brændte, og cool (ikke kolde) vand løber over det. Hvis vand ikke er tilgængelig, er nogen cool væske eller en ren, kold komprimere tilstrækkelig til at holde over brænde for cirka tre til fem minutter. Is bør ikke anvendes til at behandle sår, da det kan forårsage mere skade. Aloe gel eller creme bør derefter anvendes til brænde, og gentages et par gange i løbet af dagen. Såret bør holdes ren og beskyttet med en steril gaze eller bandage i mindst 24 timer. Helbredelse tid for en first-degree brænde kan tage omkring tre til seks dage, og det yderste lag af huden i området brændte kan skrælle i en eller to dage.

For andengrads eller tredje grad forbrændinger, bør lægehjælp i nødstilfælde søges straks. I mellemtiden, Følg behandlingsplan for first-degree burns. Men undgå kolde komprimerer i tilfælde hvor brænde dækker mere end 10 procent af en persons legeme, da det kunne forårsage ofrets kropstemperaturen til at falde. Fjerne smykker og tøj fra omkring brænde, med undtagelse af det tøj, som sidder fast på huden, som bør overlades til medicinske fagfolk til at håndtere. Vær omhyggelig med at undgå at bryde enhver vabler, og dække det berørte område med en ren klud eller lagen indtil hjælpen kommer frem.

Andengrads boller, helbredende tid kan tage op til tre uger eller mere, hvis der er ingen infektion, og der bør ikke være meget ardannelse, hvis det berørte område er lille.

Til tredjegradforbrændinger afhænger den tid det tager for at helbrede hvor stort det berørte område er, og hvor meget skal behandles med hudtransplantation. Hudtransplantation er udført ved at tage sund hud fra andre dele af kroppen og placere dem over brænde sår til at hjælpe området helbrede.

At forhindre fedt forbrændinger

Drej potten håndtag væk fra dig mens du tilbereder for at undgå ved et uheld vælte dem.Lad aldrig børn lege i køkkenet.Aldrig holde et barn mens madlavning.Undgå at bruge duge eller store dækkeservietter som genstande på bordet kunne omstødes, når dugen er trukket.

Andre fælles forbrændinger

Udover fedt forbrændinger, andre forbrændinger, at mennesker ofte lider af skoldninger (fra damp, varmt vand, spildt kaffe, varm mad, osv.), kontakt med flammer eller varme genstande (kakkelovne, pejse), kemiske forbrændinger (spildt kemikalier såsom blegemidler), elektriske brandsår og overeksponering for solen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com