Tegn & symptomer på tør og kløende hud

01/02/2012 by admin

Tegn & symptomer på tør og kløende hud

Tør og kløende hudsygdomme opstår når der ikke er vand nok i de øverste lag af huden. Vandindholdet i normal hud varierer fra 10 til 20 procent. Når hudens vandindhold falder til under 10 procent, vises tegn og symptomer på tør hud. Disse omfatter trykken, kløe, afskalning og en ru, skællede udseende. Fælles tør hud betingelser er eksem, dermatitis og ichthyosis og xerosis.

Tegn og symptomer

Tør hud er kedelig, skællet, sprukne og ser ashy. Symptomerne er tydeligst i epidermis, eller øverste lag af huden. Din hud kan føle kløende og skalere når ridset. Tørhed tendens til at indtræffe i patches, og er mest almindeligt set på hænder, arme, fødder, knæ, albuer, maven, lavere ben og sålerne på fødderne. Svær tørhed kan føre til revner og sprækker i huden, som kan blive smittet, hvis venstre ubehandlet. Kløende hud har tendens til at føre til ridser, som forårsager skade eller skærer til hud og yderligere kløe. Konstant skrabe forårsager huden til at blive tyk og læderagtig og kan forårsage bump vises på overfladen af huden. En skade forårsaget af skrabe kan føre til infektion af opportunistiske bakterier, der lever på huden.

Tør hud

Tør hud er en medicinsk tilstand præget af unormal tørhed af huden. Det er en meget almindelig tilstand, der påvirker alle segmenter af befolkningen, men har tendens til at ses oftere hos ældre mennesker. Det er et midlertidigt problem for de fleste mennesker, og løses nemt med den rette behandling. For andre er det en langsigtet tilstand med ingen nem løsning. Tør hud resultater når huden mister sin beskyttende olier, kaldet sebums. Med ingen sebum lag mister den underliggende hud fugt. Den resulterende tør hud kan være usynlig eller vise de almindelige symptomer på afskalning og kløe.

Eksterne faktorer

Tør hud kan være forårsaget eller forværret af eksterne faktorer. Almindelige årsager til tør hud er barske sæber og rengøringsmidler, hyppig håndvask, koldt eller tør luft, ekstreme temperaturer og vintervejret. Mere alvorlige årsager omfatter underliggende medicinske tilstande og problemer med skjoldbruskkirtlen.

Behandling og forebyggelse

Tør hud kan forebygges ved at undgå udløsende faktorer. Undgå tørring rengøringsmidler og sæber. Tage forholdsregler mod eksponering for barske vejrforhold, holde sig ude af kolde og tørre luft så meget som muligt. Mild tør og kløende hud betingelser, der ikke er forårsaget af underliggende medicinske problemer og har ingen komplikationer er let behandles og løse hurtigt med behandling. Fugte tørre områder med egnet moisturizing agenter og blødgøringsmidler ofte. Ubehandlet tør og kløende hud betingelser kan føre til infektion, misfarvning af huden og komplikationer, så tager de nødvendige forholdsregler og overvåge nøje tilstanden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com