Fødevarer uden kolesterol

03/25/2011 by admin

Når indlede en hjerte-sund kost, er det vigtigt at indtage en række fødevarer uden kolesterol. Kolesterol forekommer naturligt animalske produkter, såsom høj-fedt mælk, æg, kød og smør. At reducere dit kolesterol i blodet og forbedre din generelle sundhed, begrænse dit forbrug af disse typer af fødevarer. I stedet fokusere på at spise elementer, der er naturligvis gratis af kolesterol.

Grøntsager og frugter

Alle grøntsager og frugter er kolesterol-fri, hvilket betyder, at nogen af dem kan indarbejdes i en lav-kolesterol kost. Frugter og grøntsager tilføje sort og farve til retter, så drage fordel af deres kolesterol-fri status at have så mange som du ønsker. Ud over at være naturligt fri for kolesterol, indeholder nogle frugter og grøntsager fibre og fedtstoffer, der hjælpe med at sænke kolesteroltallet. Broccoli, æbler, rosiner, ærter, rosenkål og pærer indeholder høje niveauer af opløselige fibre, som stopper optagelsen af nogle kolesterol gennem tarmvæggen. Avocadoer og oliven er høj i enkeltumættet fedt, som er vist lavere samlede og LDL (dårlige) kolesterol.

Bælgplanter

Bælgplanter er også en glimrende kilde til kolesterol-sænkende opløselige fibre. Denne kategori, der omfatter alle typer af bønner og linser, er helt fri for kolesterol. Bælgplanter er meget mættende og derfor kan træde i stedet for animalske proteiner i mange måltider. Tilføje bønner eller linser til suppe eller pasta i stedet for kød til at reducere det samlede kolesterol i et fad.

Korn

Korn er en fornuftig kilde til kolesterol-fri opløselige fibre, men kun hvis de er indtages korrekt. Almindelig brun ris, havregryn og Byg er superb valg i denne kategori. Nogle hele korn brød, pilafs og varme og kolde korn er kolesterol-fri, men pas på: nogle gange disse elementer er tilberedt med kolesterol-lastet animalske produkter, der påvirker deres sunde kvalitet. Sørg for at læse ernæring etiketter på alle store-købte hele korn elementer til at sikre, at de er fri for kolesterol.

Olier

Vegetabilsk baseret olier såsom oliven- og raps olie, kolesterol-fri og derfor er hjerte-sunde stand-ins for høj-kolesterol butters. Disse olier er stadig høj i kalorier og fedt, så det er vigtigt at indtage dem i moderate mængder. En anden kolesterol-fri smør alternativ er plante-sterol-beriget spreads. Disse opslag, som er beregnet til at træde i stedet for smør og margarine, kan bruges til at fjerne kolesterol fra din kost. Derudover er plantesteroler vist at reducere kolesteroltallet.

Proteiner

Om animalske produkter er ude, når det kommer til kolesterol-fri fødevarer, er der stadig masser af proteinrige ting at vælge imellem. Æg indeholder en masse af kolesterol, men at kolesterol er isoleret i æggeblomme. Æggehvider er en kolesterol-fri protein. Soja protein-baserede fødevarer, såsom veggie burgere, er også generelt kolesterol-fri. Nødder som mandler indeholder ikke kolesterol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com