Hvad er behandlingerne for en gentagelse af Neuroblastoma?

03/15/2012 by admin

Neuroblastoma er primært en børnekræft, der begynder i nervevæv. Omkring to tredjedele af neuroblastomas er diagnosticeret hos børn yngre end fem og i 70 procent af dem kræften har spredt før diagnose. Begge disse faktorer — alder og metastaser — er vigtige kriterier ved fastsættelsen af behandlingsplan for tilbagevendende neuroblastoma.

Faktorer

Flere faktorer bruges til at bestemme behandling for tilbagevendende neuroblastoma. Først er om det har spredt sig eller forbliver lokaliseret, som påvirker succes i operation for at fjerne tumoren. Den risikofaktor, der blev tildelt på tidspunktet for den oprindelige diagnose er også en vigtig overvejelse. Risikofaktoren er baseret på hastigheden, som de oprindelige kræftceller voksende, og om det havde spredt på tidspunktet for den oprindelige diagnose. Uanset hvad risikofaktoren — lavt, mellemliggende eller højt — alder er kritisk. Prognosen er dårlig i enhver risikokategori, hvis barnet er ældre end en når den tilbagevendende neuroblastoma vises, og dette dikterer mere aggressiv behandling.

Behandling

Behandling for tilbagevendende neuroblastoma fortsætter på samme måde som behandling for den oprindelige svulst. Operationen udføres for at fjerne så meget af tumor som muligt, og der er efterfulgt af kemoterapi, hvis kræften har spredt sig, eller hvis hele svulsten ikke kan fjernes. Børnenes onkologisk gruppe (COG) er ved at udvikle en behandlingsplan for tilbagevendende neuroblastoma, mere specifikt definerer behandlingsmuligheder baseret på risiko på tidspunktet for oprindelige diagnose, stadie og tumor biology.

Lav risiko

Børn, der var i første omgang i kategorien lav risiko og hvis tilbagevendende cancer ikke har spredt sig behandles med operation for at fjerne tumoren. Hvis det er helt fjernes, så behøver de ikke kemoterapi. Hvis den tilbagevendende kræften har spredt sig og spædbarnet er yngre end et år, bestemmes behandling af biologi af tumor og længden af tid fra den oprindelige diagnose. Hvis gentagelse er senest tre måneder efter diagnose og kræft er langsomt voksende, vil barnet først nøje observeres for spontan regression er muligt. Hvis det har været længere end tre måneder siden den første diagnose, derefter fjernes tumor om muligt efterfulgt af 12 til 24 uger af kemoterapi.

Mellemliggende risiko

En lokaliseret tumor er behandlet med kirurgi og efterfulgt af kemoterapi kun hvis hele svulsten ikke kunne fjernes. Hvis kemoterapi er nødvendigt, kan doserne holdes lavt. Men hvis gentagelsen er metastatisk eller ugunstige biologi, prognosen er dårlig og behandling skal være mere aggressiv. Dette omfatter kirurgi og højdosis kemoterapi.

Høj risiko

Desværre børn, der var oprindeligt placeret i kategorien høj risiko står over en dårlig prognose, hvis de har gentagelse af neuroblastoma. Da de var høj risiko i starten, bliver behandlet aggressivt med kirurgi, høj-dosis kemoterapi og ofte stamcelle redning. Hvis de befinder sig tilbagevendende neuroblastoma, rådgiver National Cancer Institute derefter ud over meget aggressiv behandling, søger klinisk forsøg, der kan ved hjælp af nye behandlinger.

Kliniske forsøg

Din pediatric onkolog er en god kilde til information for kliniske forsøg, men lister over igangværende retssager er til rådighed på websteder af National Cancer Institute (NCI) og børnenes onkologisk gruppe (Se ressourcer).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com