Årsager til fostrets underskov

01/16/2012 by admin

Din baby skal udvikle sig og vokse på en bestemt sats. Din sundhedsmedarbejder, som din jordemoder eller læge vil holde styr på fostrets vækst ved at måle din mave, din vægt og kontrollere din puls. Hvis uoverensstemmelse mellem din størrelse og fostrets vækst markører er opdaget, kan lægen gøre en ultralyd til at undersøge årsagen. Ifølge Baby 2 Se er der to årsager til fostrets underskov. Den mest udbredte årsag, ca. 70 procent, er præterm fødsel. De øvrige 30 procent af babyer er fuld sigt, men vokse ikke normalt i livmoderen.

Fødselsskade

Ca én af hver 12 babyer født i USA er undervægtige, ifølge March of Dimes, og kan lide af fosterets knogler eller hjertesygdom. Også, infektioner, bakterier, virus eller parasitter i livmoderen kan forstyrre udviklingen. Nogle infektioner omfatter skoldkopper og cytomegalovirus i fosteret, som kan forstyrre fostrets vækst. En anden årsag til fostrets underskov er navlestreng, placenta og medfødte misdannelser. Placenta problemer kan reducere blodgennemstrømning og næringsstoffer til fosteret.

Vægt & ernæring

Alder og vægt kan påvirke fostrets vækst. For eksempel, kan en mors vægt før graviditeten interferere med udvikling, hvis hun er undervægtige. Hvis en mor er over 45, eller yngre end 20, kan disse alder faktorer forårsage underskov. Derudover efter Baby 2 Se er en kvinde ca tre gange så meget gerne have et foster, der ikke vokse normalt hvis hun ikke har fået mindst 22 pounds under graviditet.

Kroniske helbredsproblemer

En bivirkning i en kvinde, der lider af en kronisk sundhedsproblem kan være føtal underskov. Typerne af sygdomme, der kan påvirke fosteret er kroniske sygdomme, nyre eller blodkar. Også, diabetes og kronisk lunge, hjerte og højt blodtryk problemer kan reducere normale fostrets vækst.

Andre årsager

En kvinde, der ryger, ifølge Baby 2 se, er op til tre gange mere tilbøjelige til at have et foster, der ikke får vægt i livmoderen. Desuden fødsel alkohol, smertestillende medicin og narkotika som kokain kan påvirke fostrets vægt. Socioøkonomiske problemer, såsom manglende uddannelse og prænatal pleje, er også forbundet med føtal underskov.

Forudgående spørgsmål/situationer

En mor, der havde en forudgående præmature levering er også risiko for at få en anden baby, der lider af føtal underskov. Også, kan en kvinde gravid med tvillinger eller multipla har babyer, der ikke har normale fødselsvægt. En kvinde med en lille ramme eller skeletstruktur kan også have en baby med en lav fødselsvægt.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com