Salmonella Enteritidis infektioner

03/07/2011 by admin

Salmonella enteritidis er en bakterie, der findes inden for æg. Når du udvikler en salmonella infektion, bliver din tarm spor påvirket. Du kan lide af symptomer som diarré, feber og mavekramper. Hvis du er i godt helbred, kan du overvinde en salmonella infektion uden komplikationer. I ekstreme tilfælde af en salmonella infektion, kan du udvikle diarré, som bliver så alvorlige du kan være nødvendigt at være indlagt på grund af dehydrering.

Æg forurening

Salmonella enteritidis er en bakterie, der almindeligvis hjemsøger klasse A-æg. Salmonella er en almindelig type bakterie, der lever i mange dyr og fugle. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, kan bakterien indgå æggestokkene af en sund høne og forurene et æg før skallen er selv lavet. Som et resultat, kan en høne producere, hvad der er kendt som en desinficeret æg. Selv om den eksterne del af ægget kan rengøres, indeholder den indre del af ægget stadig bakterien.

Indtagelse

Hvis du spise et æg, der er delvist rå eller delvist kogt, og ægget indeholder salmonella, bliver du smittet. Rå æg bruges til fødevarer f.eks hollandaise sauce, og nogle typer af mayonnaise og salatdressinger. Hvis du ikke helt koge et æg, som forlader æggeblomme delvist rå (solsiden op æg), kan dette også resultere i en infektion fra en forurenet æg.

Infektion

Når du har indtaget salmonella, vil symptomerne begynde mellem 12 til 72 timer efter infektion. Ifølge Mayo Clinic er den mest almindelige sygdom lavet af en salmonella infektion gastroenteritis. Gastroenteritis forårsager kvalme og opkastning, mavesmerter. diarré, feber og kuldegysninger, muskler ømhed og undertiden du måske finde blod i din afføring. En infektion kan vare op til en uge. Hvis du udvikler en feber over 103 grader Fahrenheit, er det vigtigt du søge øjeblikkelig lægehjælp.

Risici for infektion

Nogen, man kan blive smittet med Salmonella enteritidis. Men, ældre, børn og personer med nedsat immunforsvar er mere modtagelige for infektioner end sundere individer. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, har de fleste af de dødsfald, der er opstået som følge af Salmonella enteritidis været blandt de ældre, der boede på plejehjem.

Forebyggelse/løsning

Når du køber æg, Sørg for at du køleskab dem straks. Efterlad aldrig et æg i mere end to timer. Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, skal du holde dine æg nedkølet indtil du har brug for dem. Forlader et æg stuetemperatur kan forårsage salmonella bakterier til at formere. Den højere procentdel af bakterien til stede i æg, de højere dine chancer for at udvikle en infektion. Madlavning et æg helt minimerer din risiko for at indtage Salmonella enteritidis. Når du køber æg ved butikken, sikre alle æg er uden revner og ren. Hvis du spiser alle fødevarer, der indeholder ægprodukter, altid sikre, at disse produkter anvendes pasteuriserede æg kun.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com