Unormal nyre funktioner

08/18/2010 by admin

Vores nyrer, disse to bønne-formet organer, der sidder lige under vores brystkassen på hver side af ryggen, er ikke større end en knytnæve. Men deres lille størrelse ikke påvirke deres betydning, da de er ansvarlige for filtrering så vidt 200 quarts af blod per dag. Denne filtrering proces ukrudt ud omkring to quarts af affald (mad og døde celler og væv) hver dag, og når beskadiget--normalt gennem forgiftning eller skade - kan have negative effekter på kroppen og i sidste ende fører til total nyresvigt, hvis ikke behandles medicinsk.

Normal nyrefunktion

De normalt fungerende nyrer er involveret i flere vigtige processer. Men en af de vigtigste er deres filtrering evne, da de fjerner affald fra kroppen, der kan forårsage stor skade, hvis det fortsatte med at opbygge i kroppen. Ved udskiller vand og opløste stoffer, styre nyrerne disse koncentrationsniveauer, så mængden af blod og andre væsker i kroppen forbliver konstant.

Yderligere nyre funktioner

Derudover nyrerne sikre en syre-base balance, så du er blod er aldrig for sure eller for basisk; de konvertere Vitamin D til en aktiv formular (så calcium kan blive absorberet i tarmen); de producent Erythropoietin (som stimulerer knoglemarven til at foretage nødvendige røde blodlegemer); de producerer hormonet Renin, som styrer både natrium og blodtryk.

Unormal nyrefunktion: Lavt antal røde blodlegemer

Når nyresvigt opstår, gøre nyrerne mindre Erythropoietin. Dette, til gengæld reducerer antallet af røde blodlegemer produceres af knoglemarv, hvilket resulterer i blodmangel. Når kroppen ikke får nok ilt til cellerne--, hvilket sker, når alt for få røde blodlegemer produceres på grund af anæmi-- så en person normalt oplever ekstrem træthed efter kun minimal anstrengelse.

Højt blodtryk og ødem fra unormal nyrefunktion

Da nyrerne evne til at fungere nedsætter, på grund af for få røde blodlegemer, er andre funktioner berørt så godt. Koncentration og volumen for væsker (blod og andre) bliver skæve og nyrerne er ikke i stand til at fjerne salt og væske efter behov. Dette resulterer i højt blodtryk og endda væske oprustning i væv i kroppen. Ødem kan forekomme i benene, og lungeødem kan forekomme i lungerne, som væske, der ikke udskilles finder disse to steder til at flytte.

Manglende evne til at udskille metaboliske affald: en unormal nyrefunktion

Da nyrerne mister deres evne til at udskille væske og salte, mister de også evnen til at udskille metaboliseret produkter og stoffer, herunder kalium og fosfor. Når fosfor niveauer bliver forhøjet resulterer det i automatisk (og uønskede) sænkning af calcium i blodet, som beder parathyroidea gland hormon frigivelse til at kompensere for det lave niveau. Dette beder knoglerne til at frigøre calcium. Således, denne proces holder gentager sig, indtil andre stoffer begynder at have en toksisk virkning i kroppen for, og andre hormoner bliver trætte skyldes overproduktion. Endelig kunne hele nyren system lukke ned helt, hvis ikke medicinsk behandlet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com