Hvad er årsagerne til lav IgG og IgM?

04/01/2011 by admin

Hvad er årsagerne til lav IgG og IgM?

Immunglobuliner, også kaldet antistoffer, er produceret af kroppens immunforsvar. Disse antistoffer angribe kræftceller og udenlandske patogener, såsom bakterier, vira og svampe. De immunoglobuliner lgG og lgM er to af fem primære antistof kropstyper. Der er en række mulige årsager til lave niveauer af disse immunglobuliner, samt talrige faktorer, der er associeret med reducerede niveauer.

Immunoglobulin G (lgG)

Immunoglobulin G (lgG) er den mindste antistof i immunsystemet. Antistoffet er også den mest rigelige, bestående af 75 til 80 procent af kroppens immunoglobuliner. LgG antistoffer er vigtige for at bekæmpe bakterielle og virale infektioner, og findes overalt i blodet systemet. Denne immunglobulin er den eneste antistof i stand til at krydse moderkagen under graviditet.

Immunglobulin M (lgM)

Immunglobulin M (lgM) er den største antistof produceret af kroppens immunforsvar. Dette antistof er fundet i både blod og lymfe væske, bestående af 5 til 10 procent af kroppens antistoffer. LgM antistof er den første immunoglobulin produceres som reaktion på en infektion. Antistoffet medfører også andre immunsystemets celler til at angribe patogener.

Årsager til lav lgG

De fleste lgG mangler er et resultat af arvelige sygdomme. Lav lgG kan være forårsaget af macroglobulinemia, også kaldet hyper-lgM syndromer. Dette er en tilstand, hvor høje niveauer af lgM forstyrre de celler, der producerer lgG, forhindrer deres vækst. Andre årsager omfatter nephritic syndrom, nogle typer af leukæmi og almindelig variabel immundefekt. Forskning har også noteret sig flere andre mulige årsager, herunder X-linked agammaglobulinæmi, thymomas, fase III-IV Retinoblastom, forbigående hypogammaglobulinæmi af barndom, og kombineret immun mangler, såsom retikulære dysgenese. Visse lægemidler kan også forårsage lav lgG, herunder nonsteroidals, immunosuppresives og visse krampestillende midler, såsom phenytoins. Strålebehandling er også en almindelig årsag til lav lgG. Flere faktorer har været forbundet med lavere niveauer af lgG, herunder intens motion, overdreven fysisk stress, rygning, moderat alkohol brug, feberkramper og aldring.

Årsager til lav lgM

Lave niveauer af lgM kan være forårsaget af flere myelomo, nogle typer af leukæmi og nogle arvelige former for immune sygdomme. Lav lgM kan også være forårsaget af selektiv immunoglobulin M (SlgM) mangel, en sjælden form for dysgammaglobulinæmi. Årsagerne til SlgM mangel er ukendt, og ingen link til familiær arv er blevet etableret. Sekundær SlgM mangel er den mest almindelige form, og det har været forbundet med en række betingelser. En sådan betingelse er maligne neoplasmer, som klart celle sarkom, blomstre syndrom og promyeloctic leukæmi. En anden tilknyttede betingelse er autoimmune sygdomme, såsom reumatoid arthritis, Hashimoto thyreoiditis, systemisk lupus erythematosus og autoimmun hæmolytisk anæmi. Infektioner, såsom Brucella og immunsupprimerende agenter, kan også producere sekundære SlgM mangel. Foreninger har også været bemærket med gastrointestinale lidelser, herunder Crohns sygdom, kronisk diarré, lymfoide nodulær hyperplasi, Whipple sygdom og splenomegali.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com