Livmoder kræftbehandlinger

04/04/2011 by admin

Livmoder kræftbehandlinger

Den mest almindelige form for livmoderkræft er endometriecancer. Tidlig påvisning af endometriecancer er ekstremt vigtigt, fordi det hurtigt kan sprede sig til andre organer. Hvis kræften opdages tidligt, er der en 90% kur sats. Ignorer ikke symptomerne på livmoderkræft. Symptomer omfatter, usædvanlig blødning, usædvanlig udledning, at have problemer urinating, bækken smerter og smerter under sex. Hvis du er diagnosticeret med livmoderkræft, er der flere behandlingsmuligheder.

Strålebehandling

Strålebehandling er en almindelig form for behandling med livmoderkræft. Med strålebehandling, er en meget høj dosis af stråling bruges til at skrumpe tumorer og dræbe kræftceller. Det kan gøres intravenøst eller med en X-ray type maskine. Det vigtigste mål for stråling er til helt ødelægge alle kræftceller, så andre former for behandling er unødvendig. Stråling er mere nøjagtige end kemoterapi, så det ikke ødelægger så mange sunde celler og væv.

Kemoterapi

Kemoterapi er brugen af kemikalier intravenøst til at ødelægge kræftceller. Kemo er administreret gennem en IV i kroppen. Kemo ødelægger kræftcellerne, der ligger uden for livmoderen. Denne form for behandling er ikke så effektiv og anvendes ikke så ofte med livmoderkræft men kan bruges som en sidste udvej, når andre behandlinger har undladt eller som en sikkerhedsforanstaltning, efter en hysterektomi udføres.

Kirurgi

Kirurgi er den mest almindelige form for behandling for dem, der har været diagnosticeret med livmoderkræft. En hysterektomi er en total fjernelse af livmoderen, lymfeknuder, æggestokkene og æggelederne. Hvis kræften ikke har spredt sig, kan fjernelse af livmoderen plus flere behandlinger af kemoterapi ødelægge alle kræftceller. P-piller kan også blive ordineret, fordi de høje niveauer af progesteron siges at dræbe kræftceller. Centrale i behandling for livmoderkræft er tidlig påvisning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com