Bivirkninger af østrogen blokkere

01/02/2011 by admin

Østrogen blokkere er oftest bruges til at behandle brystkræft eller til at modvirke de østrogene effekter af bodybuilding steroider. Østrogen blokkere øge testosteron hos mænd og øge styrke og muskelmasse. De producerer også bivirkninger, der kan variere fra træthed til problemer med at tale.

Typer

Der er tre typer af østrogen blokkere: antiøstrogener, aromatasehæmmere og specifikke østrogen receptor modulatorer. Fælles handelsnavne af østrogen blokkere omfatter Clomid, Evista, Fareston og Soltamox.

Kort sigt

Kortsigtede bivirkninger af østrogen blokkere omfatter sløret syn, blå mærker, smerter i brystet, svimmelhed, træthed, hovedpine, hedeture, humørsvingninger, nattesved, følelsesløshed, hævelse og vaginal decharge.

Lang sigt

Langsigtede bivirkninger af østrogen blokkere omfatter knogletab, blodpropper, endometriecancer, fælles svaghed, slagtilfælde og livmoderkræft.

Kvinder

Antiøstrogener såsom Clomid kan bruges til at behandle infertilitet, fordi de fremkalde ægløsning, men nogle kvinder oplever bivirkninger såsom fortykkelse af livmoderslimhinden, der forhindrer undfangelse.

Overvejelser

En 2008 undersøgelse på University of London viste, at kvinder, der oplevede hedeture mens du tager østrogen blokkere for brystkræft var mindre tilbøjelige til at have en gentagelse af kræft.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com