Faktorer, der bidrager til vægtøgning

09/28/2010 by admin

Faktorer, der bidrager til vægtøgning

Du har forsøgt at opretholde en sund vægt ved at se, hvad du spiser og får regelmæssig motion. Når du står på skalaen, bemærke du, at pounds langsomt krybende opad. Du er forvirrede og forstår ikke, hvad du gør forkert. Hvis dette scenario lyder bekendt, kunne det være en af mange faktorer, der er ansvarlig for din vægtøgning.

Stoffer og sygdomme

Receptpligtig medicin du tager kan forårsage du få vægten, som kan visse sygdomme, du kan have. Antidepressiva og steroider kan bremse dit stofskifte, hvilket resulterer i vægtøgning. Polycystisk ovariesyndrom og cushings sygdom kan også bringe på vægtøgning. Hvis du tager visse lægemidler eller har sygdomme, der kan forårsage vægtstigning, bliver vægttabet hårdere end normalt. Konsultere din læge for at afgøre, om der er noget du kan gøre for at undgå vægtøgning.

Adfærd og miljø

Hvor du bor og din adfærd påvirke din vægt. Hvis du bor i et område, der ikke har mange fortove, stier, parker eller fitness-centre, kan du ikke være så hurtige til at engagere sig i fysisk aktivitet. I stedet for at tage trappen eller parkering længere væk fra din destination, så du kan gå afstanden, kan du vælge ruten praktisk og tage elevatoren eller park lige på din destination. Hvis du bor i et område med mange fastfood restauranter, kan du blive fristet til at spise usunde fødevarer. Omgivelserne påvirke de valg, du foretager.

Genetik

Nogle gange er der intet du kan gøre ved den vægtøgning. Hvis der er en historie af fedme i din familie, er du mere tilbøjelige til at få vægt. Du kan være født med en langsom metabolisme eller med en under-aktive skjoldbruskkirtlen. Dine gener bestemmer den hastighed, hvormed du brænde kalorier. Arvelige tilstande som Bardet-Biedl syndrom og Prader-Willi syndrom kan forårsage du få vægten. Din læge kan hjælpe dig med at afgøre den korrekte behandling.

Kost og motion

Dårlig mad valg og manglende motion kan bidrage til din vægtøgning. Hvis du spiser et overskud af usunde, stegt, fedtsyrer, sukkerholdige fødevarer, du tager i flere kalorier end din krop behov og tager på i vægt. Fører en overvejende stillesiddende livsstil og ikke udøver kan også føre til vægtøgning. Hvis du spiser en sund, velafbalanceret kost med masser af sort, er du mere tilbøjelige til at opretholde en sund vægt. Hvis du motionerer regelmæssigt kan du være mindre strenge med din kost, fordi du brænder ekstra kalorier.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com