Fødevarer, der er klassificeret som lipider

04/04/2013 by admin

Lipider er organiske molekyler, der findes i de fleste levende ting. Disse molekyler kombinere form fedtstoffer og olier. Når der henvises til fødevarer, er lipid et andet ord for fedt. Disse fedtstoffer og olier klassificeres afhængigt af deres struktur.

Mættet fedt

Lipider kendt som mættet fedt er fast ved stuetemperatur. Ifølge den amerikanske kulinariske Federation (ACF), de fleste lipider fundet i animalske produkter er mættede fedtstoffer, som smør, fløde og svinefedt. En anden mættet fedt lipid er tropiske olie, kokosolie og palmeolie.

Enkeltumættet fedt

Ifølge ACF, er nogle lipider, der kommer fra planter kilder kendt som enkeltumættet fedt, som er flydende ved stuetemperatur. Eksempler på disse lipider er vegetabilsk afkortning, margarine, olivenolie, avocado olie, jordnøddeolie og rapsolie.

Flerumættet fedt

Den tredje gruppe af lipider er kendt som flerumættede fedtstoffer, som også er flydende ved stuetemperatur, ifølge ACF. De kommer også fra vegetabilske kilder såsom sojamælk, solsikkeolie, saflorolie, bomuldsfrø olie og hørfrøolie.

Omega-3 fedtsyrer

En særlig type af flerumættede fedtstoffer er Omega-3 fedtsyrer. De fleste af disse lipider er fundet i fisk som makrel, laks, ørred, sardiner, sild og tun. Ifølge ACF, har disse lipider vist sig at reducere blodtrykket.

Lipider og kolesterol

Ifølge ACF, skal kun 30 procent af vores kalorier hver dag komme fra lipider. Kun 10 procent af dette bør komme fra mættet fedt, fordi de øger kolesterolindholdet i blodet, hvilket kan føre til fedme og hjertesygdomme. Enkeltumættet og flerumættet fedt, på den anden side hjælpe mindre skadelige former for kolesterol og øge sunde kolesterol. Omega-3 lipider hjælpe med at kontrollere kolesterolniveauer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com