Lymfom kan være forårsaget af udsættelse for asbest?

01/08/2013 by admin

Nogle medicinske forskere har sat spørgsmålstegn ved, om udsættelse for asbest kan forårsage lymfom. Forskning er begrænset på virkningerne af asbest i forbindelse med lymfom, men en forbindelse er blevet foreslået.

Lymfom

Lymfom er en kræft, som angriber cellerne i blodet og påvirker immunsystemet, knoglemarven og lymfeknuderne. Der er to former for lymfom, Hodgkins og non-Hodgkins.

Betydning

Enhver person kan få lymfom, men det mest almindeligt påvirker unge voksne og seniorer. Lymfom er ansvarlig for mere end 25.000 dødsfald om året i USA.

Asbest

Asbest er en fiber, der blev flittigt brugt i byggematerialer. Asbest kan findes i materialer som tag helvedesild, emballage og gulv fliser.

Effekter

Asbest har vist sig for at forårsage kræft såsom Mesotheliom og lungekræft. Det har også været kendt for at forårsage asbestose, en sygdom i hvilken ardannelse fra asbest partikler gør det vanskeligt for lunge membraner til at absorbere nok ilt.

Lymfom og asbest

Ifølge, asbestos.com der har været flere undersøgelser, der har foreslået en forbindelse mellem lymfom og eksponering for asbest, men ingen undersøgelser har produceret afgørende beviser for en forbindelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com