Behandlinger for nethindeløsning

05/15/2013 by admin

Behandlinger for nethindeløsning

God vision er et værdifuldt aktiv, men dine øjne kan være truet af sygdom eller tilskadekomst. Nethindeløsning er en tilstand, der kan forringe din vision. Det kan ske for enhver, selv om National Eye Institute siger, at det er mest almindelige i mennesker, der er alvorligt nærsynet, har haft et øjenskade eller operation for grå stær, har en familie historie af nethindeløsning eller som har andre øjensygdomme. Heldigvis, denne betingelse har fremtrædende symptomer og en høj succesrate for behandling.

Definition

Ifølge National Eye Institute betyder nethindeløsning at nethinden af en persons øjne er trukket eller løftet ud af sin sædvanlige position. Nogle gange vil der være små tårer eller pauser i stedet et detachement af hele nethinden. Det er afgørende at behandle nethindeløsning lige bortrejst. I modsat fald kan det føre til permanent tab af synet.

Symptomer

Symptomer, der kunne betyde, at du har lidt en nethindeløsning omfatter en stigning i "flydere" (små pletter, der flyder i linje af synet) eller ser lysglimt. National Eye Institute siger, at et gardin også kan blokere dit synsfelt. Andre betingelser, såsom okulær migræne, kan have lignende symptomer. Du bør se din læge straks til en diagnose, fordi hvis dit problem er en løsrevet retina, du har brug for lynhurtig behandling.

Laser og fryse behandlinger

Hvis din nethinde har udviklet tårer eller små huller i stedet for afmontering, Mayo Clinic siger at tårerne kan repareres med brug af en laser eller fryse behandling. Laser skaber burns omkring tårer. Dette forårsager ardannelse, forankrer nethinden til det omgivende væv. Frysning også efterlader ar, der hjælper med at sikre nethinden på plads. Det er normalt bruges til tårer, der er svære at nå. Hurtig behandling af tårer og huller kan forhindre en fuld løsrivelse fra sker.

Kirurgi

Nethindeløsning er behandlet via kirurgi. National Eye Institute rapporterer, at en scleral spænde er fastgjort på ydersiden af øjeæblet. "Spænde" er faktisk et lille syntetisk band, der skubber på øje væggen mod løsrevet nethinden. Du skal muligvis også en vitrectomy, som indebærer at fjerne den glasagtige gel fra øjet og erstatte det med gas. Gassen hjælper nethinden vedhæfte ved at skubbe den mod øje væggen. Som du helbrede, vil øjet producere ny væske. En laser eller cryopexy bruges med disse procedurer for at svejse nethinden i det rigtige sted.

Succesrate

National Eye Institute siger, at retinal afdelinger kan behandles med succes i mere end 90 procent af tilfældene, men du skal muligvis en anden behandling. Du kan opleve nogle synsnedsættelse, men i fuldt omfang vil ikke være kendt før flere måneder efter din operation. Hvis du er en del af 10 procent af folk hvis behandling fejler, kunne det medføre blindhed.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com