Stemmelidelser hos voksne

08/11/2013 by admin

Stemmelidelser hos voksne

Stemmelidelser hos voksne kan være forårsaget af en række betingelser. De kan være resultatet af stamme eller overforbrug af din stemme, en sygdom eller et resultat af kirurgi. Vocal akkord skader er normalt ikke livstruende, og kun kræver typisk egenomsorg.

Halsbetændelse

Den mest almindelige tilstand, der forårsager hæshed eller et pludseligt tab af stemmen er akut halsbetændelse. Det er normalt forårsaget af hævelse af dine stemmebånd som følge af en virusinfektion. Behandling omfatter hvile din stemme og at holde dig hydreret. Kronisk halsbetændelse er forårsaget af en underliggende problem, såsom syre refluks eller eksponering for stoffer, der er irriterende for din hals.

Lanryngopharyngeal refluks sygdom

Laryngopharyngeal reflukssygdom (LPRD) er resultatet af en tilbageløb af mavesyre i din hals, forårsager hæshed, synkning vanskeligheder eller hals smerter. Denne tilstand kan opstå uden de typiske symptomer på gastro esophageal reflukssygdom (GERD), såsom halsbrand og opstød.

Vocal akkord betingelser

Vocal akkord blødning er en tilstand, der opstår, når en af dine stemmebånd blodkar brister. Din vokale akkord bløde væv vil fylde med blod og du mister din stemme. Det medfører normalt fra råben eller råben. Behandling er fuldstændig hvile af stemmen indtil blødning heler. Vocal akkord lammelse og parese er en tilstand, hvor en af dine stemmebånd er svag eller lammet, hvilket resulterer i en blød og breathy stemme. Dette kan forekomme fra hals eller bryst kirurgi, en viral infektion eller en svulst på din larynx nerverne. I de fleste tilfælde løser det af sig selv efter flere måneder.

Misbrug/overforbrug

Misbrug eller overforbrug af din stemme resultater i hæshed. Det er normalt forårsaget af stamme fra at tale i støjende steder, bruger telefonen med det vuggede på din skulder, ved hjælp af en uhensigtsmæssig banen, når vi taler, overskydende brugen af din mobiltelefon eller ikke bruger en mikrofon, når tale offentligt. Overforbrug eller misbrug kan også føre til godartede vocal akkord læsioner, der ændrer vibrationer i dine stemmebånd. Dette medfører også hæshed.

Larynx kræft

Kronisk hæshed kræver medicinsk behandling. Larynx kræft er en meget alvorlig tilstand, men det kan helbredes, hvis det er diagnosticeret og behandlet straks. Eventuelle ændringer i din stemme bør vurderes af en otolaryngologist (øre-næse-hals lægen).

Andre lidelser

Andre stemmelidelser omfatter Spastisk dysfoni, et neurologisk problem at resultater i spasmer af musklerne af strubehovedet og vocal fold ardannelse, der er arvæv på de vibrerende lag af vocal fold (en komponent i din voice boks).


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com