Menstruationscyklus & Stress

11/30/2013 by admin

Menstruationscyklus & Stress

For det meste, reguleres din menstruationscyklus af hormoner og andre ufrivillige interne processer. Men stress kan have indflydelse på din cyklus. For at bevare den formelle rigtighed af din periode, kan det hjælpe for at lære, hvordan dine følelser kan påvirke din cyklus og finde gode måder at minimere og håndtere stress. At reducere fysisk stress på din krop kan hjælpe så godt.

Ægløsning

Ægløsning--frigivelsen af et æg fra en kvinde æggestokkene--er en del af menstruationscyklus. Når du har ægløsning, vil du sandsynligvis starte menstruation i et angivet antal dage. Periode mellem ægløsningen og den første dag i din menstruation kaldes den luteale fase. Ifølge den amerikanske graviditet Association, den luteale fase varer typisk omkring 12-16 dage, og denne fase handler om samme længde i hver periode. Hvis stress forstyrrer hormonproduktion og udgivelse, der fører op til og stimulerer ægløsning, kan du få ægløsning sent eller slet ikke. Til gengæld kan din menstruation være sent. Det er dog muligt at have en menstruation uden ægløsning.

Fysisk Stress

Fysisk stress kan forstyrre din normale menstruationscyklus, forårsager din menstruation starte senere end normalt. Hvis din fysiske stress er svær, kan du endda springe over en periode eller to. Ifølge Mayo Clinic, kan ekstremt kraftig motion medføre en forsinkelse i starten af din periode eller få dig til at springe perioder. Dette påvirker normalt dem, der udøver ganske lidt og på en regelmæssig basis. For eksempel, kan en professionel atlet eller danser være mere tilbøjelige til at opleve dette end en kvinde, der øvelser moderat for at bevare sit gode helbred. Ting som lavere - end-normale mængder af kropsfedt og mere anstrengende-end sædvanligt energiforbrug bidrager til sent eller springes over perioder.

Psykisk Stress

Ifølge National Institute of Child Health og menneskelige udvikling (NICHD), kan psykisk eller følelsesmæssig stress bidrage til sene perioder. Dette skyldes, at følelsesmæssig stress kan påvirke hypothalamus, som er del af hjernen er ansvarlig for at regulere hormoner vigtigt for både ægløsning og menstruation. Hvis arbejdet i denne del af hjernen er svækket eller ændret, kan de hormoner, der regulerer ægløsning ikke fungere som de skal. Resultatet kan blive forsinket eller springes over ægløsning og menstruation.

Se en læge

Hvis du oplever menstruation uregelmæssigheder eller dine perioder har stoppet helt, se din læge for en undersøgelse. Det er muligt, at en underliggende sundhedsmæssige tilstand, og ikke stress, er skyld i. Hvis du er diagnosticeret med en underliggende tilstand, kan behandling af det bidrage til at løse uregelmæssig menstruation.

Behandling

Hvis stress har medført en forsinkelse i din begyndelse, kan minimere eller eliminere faktorer, der forårsager psykisk stress få din menstruationscyklus tilbage på sporet. Hvis du er undervægtig på grund af udøvelse af for meget eller andre kan årsager, at komme tilbage til en sund vægt hjælpe. Hvis fysisk stress er skyld i, kan det være nødvendigt at foretage ændringer i din motion rutine. Derudover kan din læge ordinere p-piller eller andre medicinske behandlinger til at gøre dine menstruationer regelmæssige igen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com