Hvorfor guld tænder din hud sort?

08/07/2013 by admin

Hvorfor guld tænder din hud sort?

Biologisk grund guld kan slå hud sort

Guld er et blødt, inert, elementære metal. Dette betyder, at det sjældent reagerer med andre elementer eller levende væv. Men det kan stadig ske. Guld, der anvendes til smykker er ikke ren. Rent guld er så blød at man kunne forme det som ler i sine hænder. Som et resultat, er uædle metaller ofte blandet med guld, når det anvendes til smykker for at hærde det. Golds renhedsgraden bestemmes karats. Det væsentlige, en karat er en brøk, delt op i 24ths. For eksempel, er en 10 karat guld ring 10/24 guld, resten der består af uædle metaller. Smykker lavet af 14-karat guld er så tæt på ren som funktionelt muligt, selvom nogle dekorative stykker ikke beregnet til at bæres er endnu mere ren. Hvis guld over 14 karats forårsager sort eller mørk grøn mærker på huden, der er kun én grund: en jernmangel. Hvis en person har en jernmangel, er hæmoglobin i blodet mindre i stand til at transportere ilt. Jern er ikke så forskellig fra guld, kemisk taler. Hvis en person med en jernmangel bærer guld konsekvent, vil en sort eller mørk grøn mark danne over området hvor guldet rører huden. Den proces, hvormed dette sker er ikke fuldt forklaret, men det er teoretiseret at hæmoglobin i blodet vandrer mod guld, forårsager sprængfyldt af mindre blodkar i det berørte hud, at skabe en sort eller mørk grøn blå mærker-lignende farve.

Guld og nikkel

I lavere end 14 karats guld er en fælles metal inkluderet i mix nikkel. Det er nemt arbejdede og hjælper guld at bibeholde dens form. Det er imidlertid mere kemisk aktive end guld. Hvis nikkel fra et stykke af guld kommer i kontakt med fundamentet makeup, vil det skabe et sort mærke hvor det rørt. Også, mange mennesker har en mild allergi over for nikkel, at skabe en mørk, blå mærker-lignende udslæt over det berørte område af huden.

Guld og kobber

Kobber er et andet fælles metal inkluderet i uren guld. Det er ikke kemisk aktive, men det oxidere nemt. Hvis et stykke guld smykker er slidt konsekvent i varme, våde eller svedige forhold, vil kobber i det begynde at oxidere eller korroderer. Dette resulterer i en mørk grøn plet på huden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com