Astma kost

03/26/2010 by admin

I år mentes der at være ingen eller lille forbindelsen mellem udvikling og styring af astma og hvad man spiste. I nyere tid, men har forskning vist at der kan være forbindelser mellem visse fødevarer og måder at spise og modtagelighed for astmaanfald. Det har vist at koffein kan hjælpe med at holde off astma angreb, men er der nogen andre kostændringer, der kan støtte dem, der lider af denne betingelse?

Vitaminer og næringsstoffer

Satserne for astma er steget betydeligt i USA i de sidste 30 år, og mange læger og forskere har mistanke om, at denne stigning har noget at gøre med kost. Amerikanerne har spist mere og mere, mere forarbejdede fødevarer og færre friske grøntsager, som nogle mener kan være en af årsagerne til mange tilfælde af astma. Mennesker, der spiser fødevarer med højt Omega-3 fedtsyrer, vitamin E og C, beta-caroten og flavonoider har generelt lavere priser på astma. Teenagere, der ikke får nok af disse vitaminer og næringsstoffer har også vist sig at være mere tilbøjelige til at udvikle lungeproblemer (Se referencer 1). En måde at sikre, at du får nok essentielle næringsstoffer er at spise flere portioner af friske grøntsager hver dag, især bladgrøntsager som spinat.

I s undersøgelse foretaget af Dr. Shane Broughton af Wyoming Universitet i Laramie på børn i Saudi-Arabien, var børn, der spiste mindst grøntsager og mælk tre gange mere tilbøjelige til at udvikle astma og allergier end børn, der spiste mest (Se referencer 2).

Mejeri

Mens stigende forbrug af grøntsager hjælper dit indtag af vitamin C og E og andre næringsstoffer, der hjælper i kampen mod astma, menes mejeri forbrug kan også hjælpe dig trække vejret lettere. Forskere fra New Zealand-baserede gruppe internationale undersøgelse af astma og allergi i barndommen gennemført prøver for 10 år på mere end 700.000 børn fra 53 lande og i sidste ende resultaterne viste, at de børn, der fik mest calcium fra mad var den mindst tilbøjelige til at udvikle astma (Se referencer 2). Læger i England har også bemærket, at ikke blot calcium men høj magnesium Tæl i mælken var stand til at hjælpe mennesker med astma. En undersøgelse af mere end 2.000 voksne viste, at dem, der forbruges mere end 100 mg over den gennemsnitlige middelværdi oplevet øget luftgennemstrømning og roligere lungerne (Se referencer 2). Øge mængden af fedtfattige mejeriprodukter som mælk og yoghurt kan hjælpe dig med at undgå astmaanfald.

Fisk

Fisk er generelt høj i Omega-3 fedtstoffer. Desværre, de fleste amerikanere spiser langt flere mængder af Omega-6 fedtstoffer end Omega-3 fedtsyrer. Omega-6, findes i mange kommercielt tilberedte chips, cookies, salatdressinger og kager, får kroppen til at overproducere cytokiner, som opflamme lungerne og gøre dem alt for følsomme over for støv og andre irritationsmomenter. Omega-3s, men langsomt produktionen af cytokiner og beroliger luftvejene, reducerer forekomster af astma problemer. En undersøgelse foretaget i Australien har vist, at børn, der ofte spiste frisk fisk læsset med Omega-3 fedtsyrer blev 75% mindre tilbøjelige til at blive astmatisk (Se referencer 2). Spise flere fisk som laks, kunne hjælpe dig med at styre eller helt undgå astma.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com