Skrumpelever årsager

03/05/2013 by admin

Skrumpelever årsager

Introduktion

Skrumpelever er defineret som arvæv, der danner på leveren. Ifølge Mayo Clinic udvikler skrumpelever oftest efter længere perioder hvor der er sket skade på leveren. Som skrumpelever forværres, og arvæv bliver tykkere, har leveren en sværere tid at udføre sine opgaver. Når leveren ikke længere fungerer korrekt, mister leveren sin evne til at udføre vigtige funktioner som filtrering blodet, producere essentielle næringsstoffer og nedbryde alle giftstoffer, som din krop forbruger.

Hepatitis

Hepatitis er en anden almindelig årsag til skrumpelever. Hepatitis A, hepatitis C og autoimmun hepatitis kan alle bidrage til skrumpelever. En af de store symptomer på alle former for hepatitis er hævelse af leveren. Denne hævelse, kan når venstre ubehandlet over tid, forårsage ardannelse i leveren væv. Denne ardannelse skrider frem til en diagnose af skrumpelever.

Mineraler

En ophobning af visse mineraler i kroppen kan også forårsage skrumpelever. De mest almindelige syndere af denne lidelse er jern (hemochromatosis) og kobber (Wilson sygdom). Disse lidelser forekommer når kroppen gemmer flere af mineraler end nødvendigt til den daglige vedligeholdelse af krop inde i organer som leveren. Dette forårsager toksicitet af den berørte organ, som kan føre til skrumpelever ardannelse.

Fedt

Ikke-alkoholiske fedtlever sygdom er en anden mulig årsag til skrumpelever. Denne type af fedtlever sygdom opstår, når kroppen har svært ved at nedbryde fedt du spiser på en regelmæssig basis. Dette kan forårsage fedt at bygge i leveren væv. Det overskydende fedt kan gøre det vanskeligt for leveren til at fungere ordentligt og kan bidrage til udviklingen af skrumpelever.

Alkohol

En af de mest almindelige årsager til skrumpelever er alkohol. Når du indtager alkohol, bliver din lever ansvarlig for at frafiltrere toksiner i alkohol du drikker, og bryde det ned i stoffer, der kan fjernes fra kroppen. Når du drikker for meget alkohol, kan leveren ikke længere holde med både bryde ned til alkohol, samt udfører sine regelmæssige opgaver med andre fødevarer, du fordøje. Denne overbelastning af leveren forårsager skrumpelever at udvikle.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com