Hvordan til at helbrede leveren cyster

03/16/2010 by admin

Leveren cyster er lommer af væske eller luft, der bryder ud af levervævet. Også kaldet hepatisk cyster, påvirke disse benigne vækster omkring 5% af den samlede befolkning i USA. I de fleste tilfælde behøver cyster på leveren ikke at behandles kirurgisk. I sjældne tilfælde, dog, kan kirurgisk fjernelse af cyster være nødvendigt.

Instruktioner

Diagnosticering og behandling af leveren cyster

• Fastlægge typen af leveren cyster du har. Din læge kan hjælpe dig med at bestemme, hvilken type af cyster, som du har. En ultralydsscanning eller CT-scanning er tests, at lægen vil for at hjælpe ham med at finde ud af, hvilken type af cyster voksende på din leveren. De fleste cyster kræver ikke lægehjælp og vil rydde på deres egne. Simpel lever cyster er altid godartede. Dog, i sjældne tilfælde, cystisk levertumorer kan forekomme. Disse er specielle typer af tumorer, der ligner cyster og kan blive ondartet (kræft) over tid.

• Spiser en sund kost, der er fedtfattig og omfatter masser af frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og fedtfattige mejeriprodukter. Hvis din cyster er enkle og du har ikke passiv symptomer som smerter eller oppustethed i maven, vil de helbrede på egen hånd. Asymptomatisk lever cyster helbrede normalt i flere dage til flere uger.

• Hvis din diagnosticerede ikke-maligne cyster forårsage smerte eller ubehag, eller hvis din cyster er blevet store eller inficeret, planlægge en operation for at få dem fjernet.

Din læge kan rådgive dig om behovet for kirurgi til at fjerne cyster. Han kan også hjælpe dig med at planlægge kirurgi dato og klokkeslæt. Kirurgi er normalt laparoskopisk (udført gennem et lille snit) og kræver kun en overnight hospitalsophold. Patienter som regel helbrede i to uger eller mindre fra denne minimalt invasiv kirurgi.

• Hvis en scanning har vist, at du har cystisk tumorer på din leveren, planlægge en operation for at få dem fjernet. Cystisk tumorer på leveren kræver en åben-indsnit operation, i modsætning til cyster, der udskilles laparoscopically. Selv i tilfælde af malignitet (kræft), prognosen for patienten efter fjernelse af cystisk tumorer er god, som mest cystisk tumorer ikke gentager sig.

Tips & advarsler

  • Risiko for at få en gentagelse af leveren cyster er lav. En meget lille del af befolkningen (mindre end 1%) har en betingelse kaldes polycystisk leversygdom eller PLD. PLD kan forårsage tilbagevendende godartede cyster på leveren. Den eneste kur for PLD er en levertransplantation.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com